lauantai 21. heinäkuuta 2012

Loma, metsämansikat, mustikat ja aika-ajo

Tällainen yllätyskesäloma on kyllä ihan kiva juttu, en ole ehtinyt kasata suuria (lue:mitään) odotuksia, joten voi olla, että loma sujuu mukavissa merkeissä ilman suuria pettymyksiä ja lässähdyksiä. Sen verran rennolla tuulella olen ollut, että kaikki ruokasuunnitelmat Ranskaan liittyen ovat tuntuneet liian suureellisilta alkaa toteuttaa. Mietin vain mitä huomenna söisimme. Tämän päivän päivällisen kuittasimme ras-el-hanout-marinoiduilla possu- ja kanavartailla ja erinäisin vihanneksin ja salaatein.

Kävimme aamupäivällä poimimassa metsämansikoita ja mustikoita. Minäkin viimein käytin uutta pyöräilykypärääni, kun ajoimme pienen matkan marjoja metsästämään. On kyllä huomattava ero entisen pottani ja uuden Gironi välillä! Löysimme metsämansikoita juomapullollisen verran ja mustikoita sen verran kuin sääskiltä maltoimme poimia. Tuumin, että ranskalaiset ihan varmasti pitävät niin mansikoista kuin mustikoistakin ja jos meillä olisi juuri nyt ranskalainen kylässä, tarjoaisimme hänelle päivällisen päätteeksi vaniljajäätelöä suomalaisten metsämarjojen kera. Tällä lapsuuteni muistojen marjaheinällä kuittaan päivän kokkauksen ja lupaan huomenna vielä kokkailla jotakin oikeasti ranskalaista. 
Tour de Francessa ajetaan toiseksi viimeistä etappia, henkilökohtaista aika-ajoa. Kokonaiskilpailun tilanne vaikuttaa kiveenkirjoitetulta, mutta aina pitää muistaa, että kukaan ei voita, ellei aja maaliin asti. Huomenna ajetaan viimeinen etappi Pariisissa, etappi johon kuuluu samppanjalasien kilistelyä (meilläkin on pullo jo kylmässä), kiivas loppukiri ja paljon matkailumainontaa.


5 kommenttia:

 1. Metsämansikoita on nyt aika paljon teiden ja polkujen varsilla. Mekin napsimme tänään muutaman Laajavuoressa ajaessamme. Jostain syystä ne punaisimmat ja isoimmat määrät kasvavat aina autotien varressa. Ja niin, kyllä niitä 70-luvulla oli paaaaljon enemmän ;).

  VastaaPoista
 2. luimupupu: Minä pohjoisen tyttönä pääsin lapsena isän kotiseudulla Merikarvialla metsämansikoiden makuun, sieltä tuli muisto heinään pujotetuista metsämansikoista.

  VastaaPoista
 3. Ylimääräinen yllätyskesäloma... Voiko parempaa olla?

  VastaaPoista
 4. Neljä vuotta sitten ripottelin muutaman pussillisen metsämansikan siemeniä takapihan kukkapenkkeihin. Nyt ollaan muutamana kesänä saatu runsaasti satoa. Pienten lasten kanssa ne eivät vaan koskaan ehdi pakkaseen asti :D.

  VastaaPoista
 5. jokihaka: Ei helposti :)

  Minna: Meilläkin kasvaa pihassa pieni kasvusto ja eilen otin sieltä kypsät marjat ennen kuin linnut ne huomaavat. Metsämansikan tuoksu on kyllä ihan kärkipäässä mitä hyvään tuoksuun tulee!

  VastaaPoista