lauantai 8. syyskuuta 2012

Loppurutistuksen aika

Pari päivää meni töitten ja muitten kiireitten parissa, eikä keittiössämme nähty muuta espanjalaista kuin valencialaisten appelsiinien keko. Nyt on edessä vapaa viikonloppu ja Vuelta huipentuu huomenna Madridiin ajettavaan viimeiseen etappiin. Vielä sitä ennen tänään on tiedossa hurjaakin hurjempi vuorietappi, joka huipentuu kärsimykselliseen Bola del Mundon nousuun. Kahden tasamaan etapin jälkeen tilanne on enemmän kuin auki, Alberto Contadorin johto toisena kärkkyvään Alejandro Valverdeen on alle kaksi minuuttia, eikä alkukisaa dominoinut Joaquin Rodriguezkaan ole kuin alle kolmen minuutin päässä. Kaikki kulminoituu tänään tuonne viimeiseen nousuun. Tohtiikohan tuota katsoakaan? Mutta kävi niin tai näin, tämän vuoden Vuelta on ollut paljon enemmän, kuin alussa uskalsin toivoakaan, jännittävä ja viihdyttävä, aito suurkisa!

Ennen kuin alan suunnitella päivän menua, näytän miten hienosti ensimmäistä kertaa vuosiin huomasin sieniä ollessani ulkoilemassa. En tavallisesti niitä lainkaan "näe", koska minulla ei  ole kokemusta sienestämisestä. Minulle niitä vain ei ole. Tässä eräänä iltana olin pienellä pyrähdyksellä teinin soittotunnin aikana musiikkikoulun lähistöllä ja mielessäni oli juttelu kaverin kanssa sienistä ja siitä, miten paljon niitä on ja miten hyvää ruokaa niistä saa. Ja kas, eiköhän silmiini juuri tuolloin osu hieno rykelmä sieniä koivujen juurella. Harmi vain, että ne olivat juuri noita sieniä. En siis edelleenkään ryhtynyt sienestämään. Missä ne kaikki syötävät, ei-myrkylliset, hyvät sienet ovat? Käytin muuten eka kertaa iPhonen kameraa, mutta kuten huomaa, taisi kuvaajan käsi hieman täristä lenkin hengästyttävyyden vuoksi. Pitäisikö myrkkysienet potkia kumoon, ettei kukaan muu niitä vahingossa poimi? Vai onko tämä vain vääristynyt muistikuva 70-luvun koulutunneilta?5 kommenttia:

 1. Seinissä on se hyvä puoli, että kun kerran löytää hyvän paikan, niin ne samat sienet tulee sinne sitten usein myös seuraavina vuosina. Toivottavasti ensi kerralla sattuu silmään joitain pannulle sopivia! (se iPhonen kamera on muuten kyllä ihan mahdottoman tärähdysaltis)

  VastaaPoista
 2. Siis sienissä ei seinissä, tää iPhonen sananarvaus on kanssa mainio... :-)

  VastaaPoista
 3. Ankerias: Älä muuta viressä, perhe nauraa mun viesteilleni, koska ainakin kaksi korjaavaa pitää aina laittaa perään, kun ehdin lähettää nin nopsasti :)

  VastaaPoista
 4. Kumma juttu, mikään sienikirja ei kerro, millaiseksi punainen kärpässieni värjäytyy kypsennettäessä, tulisiko siitä punainen soppa?!
  Minäkään en tule toimeen iLuurin arvaustoiminnon kanssa, pitäisi varmaan laittaa se pois päältä.

  VastaaPoista
 5. luimupupu: Joskus tulee kyllä hauskoja arvauksia. Olin kerran oikein uuvuksissa ja halusin (muistaakseni) äidiltäni hieman myötätuntoa. Puhelin tulkkasi minun olevan turvoksissa, mikä sekin saattoi kyllä pitää paikkaansa. Mutta ainakin se nauratti kummasti enkä ollut enää niin uupunut.

  VastaaPoista