keskiviikko 5. syyskuuta 2012

Sain haasteen!

Sain mukavan haasteen Kirjeitä keittiöstä-blogin pinealta. Ilahduin, sillä pidän paljon näistä haasteista, niistä tulee mieleen lapsuuden Ystäväni-kirjat, vaikkei vielä olekaan kysytty mikä tahtoisit olla isona ja mikä lempiaineesi on. Tehtävänä on kertoa 11 faktaa itsestään, vastata 11 kysymykseen ja jatkolähettää haaste 11 bloggaajalle. Teen saman tempun, kuin pinea, lähetän haasteen vain muutamalle bloggaajalle, sillä nämä tahtovat tulla sitten usein monesta suuntaa. Aloitan kertomalla 11 faktaa minusta. Luulisi olevan helppoa. Katsotaan kuinka minun käy.
 1. Olen 165 cm  pitkä. "Kasvoin" vielä verraten myöhään, viime vuonna uusintamittaus terveystarkastuksessa osoitti minut 2 senttiä pidemmäksi, kuin aina olen luullut olevani. Ilmankos yllänkin vähän paremmin ylähyllylle.
 2. Hullaantumiseni pyöräilyn seuraamiseen on nyt vähän vähemmän höpsöä, kun  olen itsekin innostunut polkemaan.
 3. Pidän työstäni, mutta vapaapäivä voittaa aina työpäivän ja lomapäivä vielä vaparinkin. Luultavasti sitten eläkeläisyys on ihaninta mitä tiedän.
 4. Kävin eilen hammaslääkärissä ja lähdin sieltä iloisena kuin peipponen, reikiä nolla! Jos minulla ei olisi ollut kiire, olisin istahtanut rappukäytävään toviksi. Jyväskylän sinfoniaorkesterilla on samassa rapussa harjoitustiloja ja portaisiin kuului taivaallisen kaunista musiikkia. Se oli mukava hetki, vaikka minun pitikin kiiruhtaa.
 5. Tein äsken tonttuhommia, laitoin uuttumaan vaniljauutetta ja tein lipstikka- ja salviasuolaa kuivumaan. Täällä tuoksuu hämmentävän hyvälle. Jouluna sitten joku yllättyy oikein kovasti.
 6. Olen edelleen vastahakoinen liittymään Facebookiin.
 7. Kävin tänä vuonna ensimmäistä kertaa pitkiin aikoihin poimimassa puolukoita, eikä se ollutkaan yhtään tylsää.
 8. Näen kiinnostavia ja jännittäviä unia ja osaan herätä, jos uni käy liian pelottavaksi.
 9. Lähden piakkoin työmatkalle ja odotan matkaa enemmän kuin työosuutta, sillä ajamme ystäväni kanssa matkan ja on kerrankin aikaa jutella monta tuntia.
 10. En usko horoskooppeihin.
 11. Pidän vadelmanpunaisesta väristä ja olen juuri ihastunut avocadon ja mangon makuihin.
No niin, kyllä tuossa aikaa meni. Miksihän, luulisi faktojen luettelon olevan helppo homma? Sitten kysymykset.
  1. Suolainen, makea, kirpeä vai hapan? suolainen
  2. Ulkonäkö vai maku? Pakko myöntää, että joskus ruoan ulkonäkö on ollut se, minkä vuoksi en ole jostain blogannut, vaikka sitten söimmekin rumaa ruokaa,  oikeasti tietysti tärkeintä on maku.
  3. Mikä on bravuurisi keittiössä? Tähän on vaikea vastata, kertaonnistumisia ei oikein kehtaa bravuuriksi nimetä, sellaiset takuuvarmat ovat niin yksinkertaisia juttuja. No, sanotaan että hyvänä päivänä saan paljon aikaan lyhyessä ajassa, muutakin kuin tiskiä.
  4. Mikä taas onnistuu harvoin (jos koskaan)? Macaronit, kerran onnistuivat kohtuullisesti, toisella kertaa menivät pieleen, kolmatta kertaa en ole vielä tohtinut kokeilla.
  5. Mikä on erikoisin ruokalaji, jonka olet syönyt? valas
  6. Oletko koskaan kieltäytynyt tarjottavasta ruoasta ollessasi vierailulla jonkun luona? Olen kyllä jättänyt jotain ottamatta, vaikka sellaista missä on aurajuustoa, mutta jos se on ainoa ruokalaji tarjolla, otan kyllä kiltisti sitäkin.
  7. Jos saisit muuttaa jotakin suomalaisessa ruokakulttuurissa, mikä se olisi? Mielestäni voisi lakata toistamasta mantran lailla sitä, miten tärkeää on 2 lämmintä ateriaa päivässä, sillä se ruoan lämpötila ei ole läheskään tärkeintä ravinnossa. Tietysti ymmärrän, että se on vain sanonta, mutta moni tuntuu ottavan sen lämpimyyden niin tosissaan.
  8. Mikä ruokalaji on mielestäsi aliarvostettu? Erilaiset keitot.
  9. Minne lähtisit makumatkalle? Minne vaan! Mutta mieluiten Italiaan ja Ranskaan.
  10. Jos Suomeen perustettaisiin uusi (kolmas!) ruokalehti ja sinut valittaisiin sen visionääriksi, millainen lehdestä tulisi?  Tämä on kyllä  mission impossible, minusta ei saa visionääriä edes uppopaistamalla, pitäisi palkata kyllä joku toinen :)
  11. Mikä tekee hyvän ruokablogin? Nämä eivät sitten yritäkään kuvailla omaa blogiani, vaan puhtaasti muiden: 
  • Melko tiheä postaustahti
  • Hyvät kuvat
  • Hyvä kieliasu
  • Jänskät ruokaohjeet ja vinkit
  • Yllätyksellisyys, postataan yhtälailla klassikkoja, pikkujuttuja, isoja projekteja, uutuuksia ja "vanhuuksia"
  • Bloggaaja vastaa kommentteihin, jollei niitä  nyt ihan satamäärin ole, en tosin lue niin "isoja" blogeja juurikaan, tai ainakaan kommentoi niissä
tämä on täysin vapaaehtoista!
Kolmanneksi esitän kysymyksiä Saimalle  In vilis vino veritas-blogista, sauvajyväselle ja Heidille Makuja kotoa-blogista. Jos olette jo saaneet haasteen jotain toista kautta tai muuten vaan ette innostu, lupaan, että niin kovasti minä mieleni pahoitan. Ei vaan, ymmärrän hyvin! Kysymykset, joista osa on ruokaan liittyviä,  tulevat tässä:
 1. Mistä trendiruoasta et  innostu? 
 2. Mistä sen sijaat olet juuri nyt hyvin innostunut?
 3. Mikä on varhaisin ruokaan liittyvä muistosi?
 4. Kuunteletko mielelläsi musiikkia ruokaa tehdessäsi ja syödessäsi?
 5. Oletko käynyt tänä kesänä piknikillä?
 6. Onko sinulla ruokaan liittyviä suosikkielokuvia? 
 7. Kuinka paljon aikaa bloggaaminen sinulta vie?
 8. Miltä luulet blogimaailman näyttävän viiden vuoden kuluttua? Uskotko olevasi mukana vielä?
 9. Miten tulit aloittaneeksi bloggaamisen?
 10. Mitä uutta olet viimeksi opetellut?
 11. Oletko rutiini-ihminen vai enemmän tuulella käyvä?

9 kommenttia:

 1. Kiitoksia haasteesta, otan tän mielellään vastaan! :)

  Haha, toi pituusjuttu! Minä olisin varmaan juuri sen 2cm lyhyempi kuin virallisissa mittauksissa joskus 10 vuotta sitten. Terkkarikin sanoi, että sen toinen mitoista huijaa vähän ja se on minulle (lyhyelle) vain eduksi :D

  VastaaPoista
 2. Oi se sinfoniarappu on ihana paikka :)

  Terveisin lapsuus-jyväskyläläinen

  VastaaPoista
 3. Olipa hauskoja vastauksia ja uusia kysymyksiä – kiva, että teit tämän!

  Valasta, tarkemmin ottaen valaan sashimia, olen minäkin syönyt. Se on yllättävän hyvää ja valtavan terveellistä.

  VastaaPoista
 4. jA 2 LÄMMINTÄ ateriaa päivässä! Nobelin arvoinen huomio!

  Oli kiva tutustua taas pikkuisen paremmin.

  VastaaPoista
 5. Heidi: Minun pituus ilmoitetaan samoin kuin paino aina tiettyyn paikkaan vuosittain muitten tietojen kanssa, tuumittiin lääkärin kanssa, että ei kai vaihdeta tätä pituutta nyt kuitenkaan, voivat siellä ihmetellä, kuinka nelikymppinen nainen on ottanut ja kasvanut pituutta :D

  Anna: olen käynyt vuosikaudet tuossa paikassa hammaslääkärissä ja nähnyt kyllä kyltit, että orkesteri harjoittelee tuolla, mutta nyt ensi kertaa kuulin. Tulin niin "kauniille mielelle" siitä:)

  pinea: minä söin (lue:maistoin) pannulla paistettua valasta enkä kovin siihen mielistynyt. Maksamaista, mutta ehkä se olisi pitänyt valmistaa jotenkin toisin.

  Nanna: Kiitos, palkintoa odotellessa :D Kiva, kun luit. Tämmöiset on kivoja, sitä tulee varmaan paljastaneeksi enemmänkin, kuin pelkät sanat :)

  VastaaPoista
 6. Tämä oli kyllä hauska haaste. Olisin haastanut sinut jos Pinea ei olisi ehtinyt!

  VastaaPoista
 7. Kiitos haasteesta! Joudun näillä näkymin toimimaan mielesipahoittajana. Työkiireet painaa Saimaa lysyyn, mutta katsotaan joskos kuitenkin ehdin ja osaan vastata tähän.

  VastaaPoista
 8. Olipa hauska lukea faktoja :) haasteet ovat kivoja, mutta itsekin ensimmäisen haasteen tänä syksynä saaneena, muistan että kyllä niiden keksimiseen muuten menikin aikaa! perusruokapostaukseen verrattuna ainakin tuplat :D

  VastaaPoista