lauantai 1. syyskuuta 2012

Leivitetyt kanaleikkeet ja jogurttikastike

Espanjassa ajettiin Vueltan neljästoista etappi, joka oli ensimmäinen kolmesta peräkkäisestä vuorietapista. Lopussa nähtiin taas melkoista taistelua, eikä Alberto Contador vieläkään saavuttanut etappivoittoa. Joaquin Rodriguez se vaan taas kukisti muut hurjassa nousussa.  Hän tuntuu olevan aivan voittamaton tämän vuoden Vueltassa.

Päivän espanjalaisruoka löytyi The way to his heart-blogista. Toukokuussa siellä oli tehty kiinnostavalta kuulostavia leivitettyjä kanaleikkeitä, jotka mainittiin espanjalaisiksi ja sehän minulle passasi. Halkaisin neljä pulleaa broilerin filettä kahteen ohueen palaan. Taputtelin ne kuiviksi ja maustoin suolalla ja pippurilla. Sekoitin jogurttikastikkeen, jota käytettäisiin sekä leivittämisesssä, että kastikkeena. Siihen tuli:
  • 3 dl paksua kreikkalaista jogurttia
  • 1 tl pimentonia
  • suolaa ja pippuria
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl oliiviöljyä
Lusikoin jogurtin pieneen kulhoon ja sekoitin siihen pimentonin, suolaa ja pippuria. Erotin kaksi suurta lusikallista kastiketta pieneen laakeaan astiaan. Toiseen laakeaan astiaan kaadoin pari desiä korppujauhoja. Nostin yksitellen broileriviipaleet jogurttiin ja pyörittelin  niitä niin, että ne peittyivät kokonaan paksuun jogurttiin. Seuraavaksi nostin jogurttisen viipaleen korppujauhoihin ja taputtelin viipaleen joka puolelta korppujauhoiseksi. Laitoin leivitetyt viipaleet puhtaalle leikkuulaudalle odottamaan paistamista. Kun kaikki viipaleet olivat valmiita, kuumensin pannulla oliiviöljyä ja paistoin kaksi valkosipulinkynttä silputtuna. Kun valkosipuli oli paahtunut, kaadoin sen öljyineen päivineen jäljellä olleeseen jogurttikastikkeeseen ja vatkasin öljyn mukaan niin, että kastikkeesta tuli kiiltävää. Tarkistin maun ja lisäsin kourallisen persiljasilppua. 

Paistoin broilerileikkeitä oliiviöljyssä muutaman minuutin kummaltakin puolelta ja viimeistelin kypsytyksen 200 asteeseen lämmitetyssä uunissa samaan aikaan, kun lisäkeperunat ja kasvikset kypsyivät.  

4 kommenttia:

  1. Kuulostaa hyvälle! Kaikki missä on käytetty jugurttia JA joissa on vielä lisänä jugurttikastiketta on pakko olla hyvää! Pitääpä joskus testata, kun en ole kyllä koskaan tehnyt leivitystä jugurtin kanssa.

    VastaaPoista
  2. Heidi: En minäkään ollut tuollaista ennen nähnyt/tehnyt. Vielä vähän kipakampi maustaminen, kenties vähän chiliä, olisi varmaan ollut kiva.

    VastaaPoista
  3. Olen leivittänyt kanafileitä mutta en koskaan jogurtin kanssa! mielenkiintoinen resepti ja todella herkullisen näköinen annosa :)

    VastaaPoista
  4. annemi: tuo oli tosi toimiva juttu, reippaammin vaan mausteita! Yleensä leivityksiin on tullut kananmunaa, mutta tuo paksu jogurtti oli ihan hyvä ajatus.

    VastaaPoista