tiistai 13. elokuuta 2013

Barcelonan helteessä


Lyhyen reissumme yhtenä päivänä olimme varsinaisesti Barcelonassa. Tiesimme, että joihinkin nähtävyyksiin voi olla pitkät jonot, joissa emme erityisesti välitä seisoskella. Aloitimme päivän pysäköimällä auton yhteen lukuisista parkkikellareista, joka sijaitsi lähellä La Sagrada Familia-kirkkoa. Parkkipaikan päällä oli minun makuuni täydellinen kauppahalli, jonka nimeä en valitettavasti tullut tietämään. Se oli paikallisten oma ostospaikka, jossa ei ollut tietoakaan turistiruuhkista. Nautimme sen kahvilassa cortadot ennen kadulle astumista.

sesongin vihannekset

Kehonkieltä: Se on sun syysi! Et oo tosissasi, minunko?

Heti korttelin päässä aisti, että nyt muuttui meno, kun kuuluisa krumeluurinen kirkko tuli näkyviin. Matkailijoita ja turisteja alkoi olla ruuhkaksi asti ja lippujono kiemurteli kirkon kolmen sivun verran satoja metrejä. Kiersimme kirkon ulkopuolelta ennen kuin palasimme autolle.


Ideat lopussa?
Seuraavaksi ajoimme lähemmäs keskustaa ja pysäköimme La Ramblan Port Vell-sataman puoleiseen päähän maanalaiseen parkkihalliin, jossa oli varmasti lähemmäs 40 astetta lämmintä. Tallustelimme erittäin lämpimässä ja aurinkoisessa säässä La Ramblaa pitkin turistihumua katsellen. Tutustuimme myös La Boqueria-kauppahalliin, joka oli tupaten täynnä turisteja. Valikoimaa oli kyllä yllin kyllin, mutta pidin paljon enemmän siitä toisesta hallista, jossa lisäksemme oli vain muutamia seniorikansalaisia ostoksillaan. Ostimme pienet välipalatikut ja virkistävää hedelmäjuomaa, mutta muutoin teki lähinnä mieli pois. Ihmettelen kovin, kuinka Kammenpyörittäjän on onnistunut ottaa kuvia, joissa näkyy noin vähän ihmisiä, sillä kauppahalli oli niin täynnä tungosta.

Nuorempi pojista pääsi shoppailun makuun, tuli hoidettua niin kenkä- kuin farkkupolitiikkaakin, sekä tuliaisasioita. Ihailen moista omistautumista ostosten tekoon, itseäni ei jaksa kauppojen kiertely viehättää juurikaan, kun lämpötila on yli 30 astetta. 


6 kommenttia:

 1. Herkullisen näköisiä kauppahalleja. Turistimassat kierrän minäkin mieluusti kaukaa ja shoppaan mieluummin netitse kuin kuumissa kaupoissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaupoissa oli kyllä kivan viileää, mutta sitten tulee taas kauhean kuuma, kun tulee kadulle takaisin :)

   Poista
 2. Heinoa, näyttää siltä että kaikki muutkin ovat tänä kesänä käynneet Barcelonassa.
  Totta La Boqueria tori oli tupaten täynnä turisteja ja liikkuminen ainakin marketin edessä oli tosi hidasta.
  Mutta tämäkin riippui tosin kellonajasta, aamulla kun liikkee olivat juuri avanneet ei turisteja juurikaan ollut.
  Jos meillä olisi enemmän aikaa olisimme halunneet käydä myös pienemmissä toreissa.

  Voit luke meidän reisusta ( ei tarkoitus spämmätä, vaan jakaa kokemuksia. )
  http://www.maukasta.fi/blogi/barcelona-2013/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taisin lukeakin sen postauksen jo heti tuoreeltaan, mutten löytänyt sitä uudelleen ennen reissua, kun olisin jotain tarkistanut vielä :)

   Poista
 3. Barcelonan kauppahallit on kyllä vertaansa vailla.. Mun suosikki oli Mercat de Santa Caterina kun aikoinaan siellä suunnalla pyörin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jäi kyllä paljon nähtävää ja koettavaa Barcelonasta, pieni reissu ei riittänyt kyllä alkuunkaan!

   Poista