maanantai 12. elokuuta 2013

Espanja matkalaukussa


Meille ominaista on tuoda matkoilta kotiin ruokatavaroita. Nyt oli niin lämpimät kelit, eikä vaatimattomassa majoituksessamme ollut huoneessa jääkaappia, joten saatoimme ostaa  kylmää vaativia elintarvikkeita vasta aivan viime tipassa. Voin jouduin sydän verta itkien jättämään kauppaan, sillä en halunnut kokeilla, miten sille käy tunnissa 30 asteen lämmössä. Juustoistakin uskalsimme ostaa vai kovia palasia ja kinkuista ja makkaroista kaikkein kuivimpia tapauksia. 


Kuivaosastoilla keskityimme papujen ja riisien valintaan. Kauniit pakkaukset ja pussit toimivat valintakriteereinä. Sahramia ja pimentonia on nyt pitkäksi aikaa, samoin jotain tuotetta, jonka nimen luimme kaiken aikaa väärin, se ei ollut Pallero vaan Paellero. Ymmärtääkseni se on jonkunlainen mausteseos paellaa varten. Sardiineja toimme monta rasiaa, en taaskaan muista miten se sardiinien ja anjovisten ero meni. 

24 kommenttia:

 1. Barcelonan Ticketsissä tuotiin lasku tuollaisen paellero-purkin sisällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, pitäiskö minunkin sitten perhettä laskuttaa noin, kunhan-purnukka on käytetty? :D

   Poista
 2. Ahh mitä kaikkea hyvää ja kivaa olette laukkuihin saaneet mahtumaan! Kerrassaan kunnioitusta (ja TIETYSTI kateuttakin, ellei jääkaappi olisi juurikin nyt tukossa tuliaisista) herättävä setti!

  VastaaPoista
 3. Ihanat tuliaset! Ruokakaupat ovat meilläkin (lue erityisesti minulle, miehelleni pyynnöstä) ehdottomia shoppailumestoja ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä hienoja kauppahalleja ja toreja ihmeteltäväksi!

   Poista
 4. Ihanat tuliaiset:) Etenkin nuo kalasäilykkeet ovat Espanjassa muy buenos:)

  VastaaPoista
 5. Huippuja tuliaisia! Minäkin tuon aina matkoilta ruokatarvikkeita ja ruokakaupat ovat muutenkin matkoilla ykköskohde shoppailumielessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen muuten surkea shoppailija, en osaa ostaa vaatteita tai kenkiä, ellei ole ihan pakko, mutta ruokajutut ja keittiövälineet kyllä löytävät tiensä matkalaukkuihini :)

   Poista
 6. Ristus sentään. Mahtuiko teille enää mitään muuta sinne laukkuihin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me matkustetaan aina kevyesti :D Mennessä on tilaa, mutta palatessa on sitten viilattu viimeiseen grammaan!

   Poista
 7. Mittava kokoelma. Näkyikö siellä kivoja pyöräkauppoja?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä niitäkin oli, ainakin yhdessä Kammenpyörittäjä kävikin.

   Poista
 8. Meidänkin matkalaukkuun sujahtaa yleensä luvattoman paljon ruokatarvikkeita! Saimme muuten tuota "palleroa" vastikään sisareltani Barcelonan tuliaisina. Testattu on! Palleroksi se on meilläkin jäänyt ja hilpeyttä (pelkoa?) herättänyt paketin teksti: may have an adverse effect on activity and attention in children... Kuitenkin; so far, so good.

  VastaaPoista
 9. Vau! Kyllä noilla jonkin aikaa toimeen tulee ;) Tuollaisia tuotteita, kuten Pallero ja Cuca, en varmaan minäkään olisi voinut jättää hyllyyn, ihan vain niiden nimien vuoksi ;D

  Anjoviksesta taidetaan käyttää suomeksi myös nimeä sardelli, sardiini taas on se täkäläinen vastine silakoille. Herkullisia kaikki, sikin ja sokin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se tosiaan riittää, että säilykkeet ovat hyviä, nimestä viis :D

   Poista
 10. voi kun onkin tutunnäköistä menoa :-) itse yritän parhaillaan tuhota edellisen paluun myötä roudaamiani kinkkuja ja makkaroita alta pois, tehden tilaa taas seuraavalle lastille (3 päivää ja olen Espanjassa!!!)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykästyin kyllä maahan ihan täysillä! Ajatukset alkavat olla jo päässä jäsentyneet, kestää hetken aina järjestellä niitä :D

   Poista
 11. Naapuri, joka asustaa talvet Espanjassa, toi tuliaisiksi tuota Paelleroa. Juurikin paellamausteseos. Tarkat ohjeet antoi hyvän kalaliemen käytöstä ja siitä, että riisiä ei hämmennetä, vaan annetaan kypsyä niine hyvineen... En ole ehtinyt testata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos lisätiedosta, pitää sitä kokeilla, kun Vueltan aikaan varmaan paellaa taas teen.

   Poista