keskiviikko 14. elokuuta 2013

Ruokametsästystä ja yksityiskohtia Canet de Marissa


Olimme majoittuneet minilomasemme ajan hieman Barcelonan pohjoispuolella sijaitsevassa Canet de Marin kaupungissa. Valitsimme aika randomilla hotellimme, joka on pieni, mutta asiallinen paikka. Rocatel on perheomisteinen hotelli aivan meren rannassa, tosin hotellin ja rannan välissä on melkoisen vilkas paikallisjunarata. Tämä ilmeni kyllä selvästi varausta tehdessämme. Huoneet ovat siistejä, joskin vaatimattomia, esimerkiksi ilmastointia ei vanhassa rakennuksessa ole. Maksuton internet-yhteys toimi moitteettomasti. Hotellin pihassa on mukava uima-allas ja rannalle on matkaa pienen korttelinkierron jälkeen noin sata metriä. Ensimmäisenä iltana söimme pettymykselliset pizzat ravintolassa, jonka nimi on jo onneksi unohtunut. Toisena iltana tein  hieman esityötä. Canet de Marissa oli tripadvisoriin listattuna 17 ravintolaa, joita tutkailin illallisen toivossa. Kirjoitin ylös viisi paikkaa, joita lähdimme sitten kartta kädessä etsimään. Kahdesta ensimmäisestä oli arvioita tältä kesältä, joten uskalsin toivoa niiden olevan olemassa. Osoitteet ja kartta eivät kyllä pitäneet yhtä, sillä kumpaakaan paikkaa ei melko tarkalla etsimiselläkään löytynyt. Kolmas ravintola, nimeltään 6Q, löytyi juuri sieltä mistä pitikin. Astuimme sisään pieneen, noin 25-paikkaiseen ravintolaan, jossa työskenteli salin puolella yksi tarjoilija ja avoimessa keittiössä yksi kokki. Paikalla oli suurehko naisseurue, jonka ilonpito oli jo ylimmillään. Tarjoilijan englannin taidot olivat noin samalla tasolla, kuin meidän katalaanimme, mutta saimme kuin saimmekin yhteisymmärryksessä selville, mitä illan katalonialainen menu piti sisällään. Kolmen ruokalajin illallinen sisälsi alku- ja pääruoan osalta 5-6 vaihtoehtoa ja jälkiruoan osalta kolme. Juomiksi saimme vettä ja viiniä, niin valkoista kuin punaistakin puolisen litran karahvit. Hintaa menulla oli 20 euroa henkilöltä ja olimme ruokiin enemmän kuin tyytyväisiä. 

Maistelimme ruokia ristiin ja eikä yksikään annoksista ollut pettymys. Alkuruokina oli pieniä ravioleja, salaattia iberico-kinkulla, ja sienimunakasta. Pääruoiksi valitsimme lohta, jotain valkoista kalaa (luulen, että ruijanpallasta), possua gorgonzolakastikkeella sekä kanaa ja ankanmaksaa. Kaikkien lisäkkeenä oli raikas sitruunainen perunamuusi. Jälkiruokina oli suklaalastuin koristeltua jogurttia, piparminttuista mansikkakeittoa ja minttusorbetia. Kuvia ei ole kaikista annoksista tai ne ovat sen verran vaatimattomia vähäisen valaistuksen vuoksi, etteivät ne tee kunniaa hyville annoksille.


Canet de Mar oli varsin kuvauksellinen pieni merenrantakaupunki. Kammenpyörittäjä kävi hellettä uhmaten kameransa kanssa keräilemässä muistikuvien palasia arkistoihimme. Rumakin voi olla kaunista ja useimmiten mielenkiintoisempaa kuin varsinaisesti kaunis.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti