lauantai 24. elokuuta 2013

Chorizo-kanavuoka Nigellan tapaan


Muistinpa taas, että minulla on melkoisen kesken se neljän keittokirjan haasteeni. Nappasin hyllystä lähimpänä olleen, eli Nigella Lawsonin Kitchen-kirjan ja siellähän oli oikein lähmälaputettuna chorizoinen kanavuoka. Olin ilmiselvästi nähnyt jo tammikuussa tähän lauantaipäivään ja tehnyt itselleni kauppalapunkin. 

En tiedä onko tämä ruoka kovin espanjalaista, mutta noudatin Nigellan ohjetta melko kiltisti. Minulla ei ollut luisia kanapaloja, vaan jotain vähän repaleisia fileitä, en ymmärrä, miksi ne oli sellaisiksi leikattu. Eikä minulla ollut kyllä uusia perunoitakaan, vaan vähän vanhempia. Sitä ihmettelin, miksei arvon rouva ollut laittanut ruokaansa yhtään valkosipulia ja omatoimisesti laitoin sitä mukaan. Muuten mentiin melkein kuin Nigellan keittiössä. 
  • 6 pientä Savuhovin myymää raakachorizoa
  • 6 keskikokoista perunaa
  • 6 broilerin rintafilettä
  • 3 pientä punasipulia
  • 1 appelsiinin kuori raastettuna ja mehu
  • 3 suurta valkosipulinkynttä
  • tuoretta oreganoa
  • suolaa ja pippuria
  • oliiviöljyä
Kuumensin uunin 220 asteeseen. Leikkelin perunat kuutioiksi ja makkarat pieniksi viipaleiksi, pilkoin sipulit muutamaan lohkoon ja kuorin valkosipulinkynnet. Asettelin kaikki leivinpaperin päälle korkeareunaiseen uunivuokaan. Asettelin pariin palaan leikkaamani lintupalat vuokaan sinne tänne ja raastoin appelsiinista kuoren ainesten päälle. Halkaisin kaljun appelsiinin ja puristin mehun vuokaan. Ripottelin hieman suolaa ja pippuria etenkin lihan ja perunoiden päälle ja liruttelin pikkuisen oliiviöljyä pinnalle. Viimeiseksi huiskin koko komeuden päälle muutaman oksallisen tuoretta oreganoa. Paistoin ruokaa uunissa noin 45 minuuttia, jonka jälkeen käänsin kanapaloja ja jatkoin kypsentämistä vielä vartin.


Keittokirjahaasteen osa 11/48 tehty!


Vueltan ensimmäinen etappi ajetaan vasta myöhemmin illalla, lähetys alkaa kahdeksan korvilla. Kyseessä on 27,4 km pitkä joukkueaika-ajo.

5 kommenttia:

  1. Tuosta puutu enää kuin fetamurut päältä niin saadaan melkein yksi meidän vakioresepteistä :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Fetamurut! Niitä pitää laittaa kyllä ens kerralla!

      Poista
  2. Viimeksi kun tein tätä laitoin mukaan myös paprikaa ja varsiselleriä ja kahdeksan valkosipulin kynttä. Tein siitä postauksenkin, jos kiinnostaa. currykaneli.blogspot.com. Helppo tehdä ja tosi maukas.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkeistä, olen käynytkin aikaisemminkin blogissasi :)

      Poista
  3. Jos jää tähteitä niin tortilla levyn väliin ne ja juusto, voileipägrilliin ja ääntä kohti. Tämä on yksi mun lempiruuista ja tänään tätä juhannus ruokana.

    VastaaPoista