tiistai 27. elokuuta 2013

Tolkun kinkkua


Ibérico-kinkku on hienoa herkkua, jota meiltä Suomesta ei saa ostaa. Väärin, kylläpä saa! Ostimme eilen kymmenen viipaletta 36 kk kypsytettyä kinkkua Savuhovin tiskista Citymarketista. Tarjolla oli nuorempaa ja vanhempaakin kinkkua, mutta tämä melko hinnakas kinkku oli tämänkertainen valintamme. Muutenkin espanjalaisten tuotteiden ostaminen oli heinäntekoon verrattavissa olevan helppohomma (en oikeasti ole ollut koskaan heinänteossa ja epäilen sen helppoutta), etenkin hedelmissä oli valinnanvaraa. Juustojen osalta espanjalaisten tuotteiden löytäminen ei myöskään tuota ongelmia. 

Vueltan hengessä sommittelimme iltapalalle upeaa kinkkua, oliiveja, neljää erilaista espanjalaisjuustoa ja melonia patongin kanssa. Maistui hyvältä. Vueltassa ajettiin neljäs etappi, jolla oli mittaa 189 km. Jussi Veikkanen oli näyttävästi mukana irtiotossa, mutta loppuratkaisu oli aivan toisten miesten käsissä, tai oikeastaan jaloissa. Voittoon ajoi Katusha-tallin Daniel Moreno, iloksemme toiseksi ehti Fabian Cancellara. Vincenzo Nibali ajaa punapaidassa huomennakin.


4 kommenttia:

 1. Kovasti täälläkin kannustettiin Fäbua lopussa ja Jussia matkan varrella.
  Savuhovilla on kyllä hyvä valikoima, harmi vaan, että tiski on usein kiinnin kun olemme kaupassa. En tajua, miten kovin monessa paikassa tiskit sulkevat 2-3 tuntia ennen kauppaa! Sokoksella sentään ei.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan totta? Me ei olla oltu kuin aamupäivisin kaupassa viime aikoina, joten tuota emme ole huomanneet. Juuri eilen katsoimme, että jos on kaipuu salamiin tai kinkkuihin, niin tuolle tiskille äkkiä. Ikävää, jos ei palvella kaupan aukioloaikojen puitteissa:/

   Jussi ja Fabian olivat päivän ilopilkut! :D

   Poista
 2. Kinkku näyttää ihanalta. Minäkin ostin melonin viikko sitten Suomessa ja muistin sitten hyvin nopeasti, miksi yleensä en Suomessa niitä osta... Pettymys oli kova, varsinkin kun oli vielä tuoreessa muistissa Etelä-Ranskan herkut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eihän niissä useinkaan pääse samoihin makuihin, kuin etelämmässä. Mutta osaamme aika hyvin koputella meloneita, jotta tietää että ne ovat edes piakkoin niin kypsiä kuin mahdollista.

   Poista