maanantai 26. elokuuta 2013

Juustopalojen tuho


Kataloniassa saimme eräässä muuten tylsässä ravintolassa kiva alkupalan, joka oli aivan erilainen, kuin luulimme tilaavamme. Mutta hyvään suuntaan. Siinä oli neljää juustoa savikupissa ja niitä oli paistettu hetkisen aikaa, niin että niitä oli mukava kaapia leipäpalalla. Toistimme samanlaisen yhtenä iltana, kun teki mieli jotain pientä iltapalaa, muttei ollut viitseliäisyyttä mihinkään isompaan.

Kuumensin uunin 250 asteeseen. Varmaankin oli tarpeetonta, mutta voitelin vuoan kevyesti öljyllä. Pilkoin kolmea erilaista espanjalaista juustoa pikkukuutioiksi, noin pari ruokalusikallista kutakin. Asettelin eri laadut sektoreiksi vuokaan ja nostin keskelle ison nokareen gorgonzolaa. Paistoin juustovuokaa noin kymmenen minuuttia, kunnes juustot alkoivat kuplia ja ruskettua. Söimme herkun leipäviipaleille lusikoituna punaviinilasillisen kanssa.Tänään emme ehtineet taaskaan katsoa suoraa lähetystä Vueltasta, mutta toivoaksemme tallennus on onnistunut ja voimme illempana katsoa, miten kisa on lähtenyt käyntiin.

8 kommenttia:

 1. Nerokas ja helppo iltapala :) juusto, kaikissa muodoissa ja millä aterialla tahansa toimii!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja just sopiva silloin, kun jääkaapissa alkaa olla juustopalasia vähän liiankin kanssa. Helppo muuttaa kokoa, jos kyse on alkupalasta, tai tehdä isommalle porukalle. Ostin niitä savivateja eri kokoisia, kun matkalaukuissa oli tilaa, marketeissa maksoivat alle eurosta pariin euroon, koosta riippuen. Tulivat ehjinä perille :)

   Poista
 2. Tosi kiva idea, tätä pitää tehdä joskus iltapalaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joku toinen sinihomejuusto voisi alkaa paremmin kuplia, mutta sen kanssa varmaan sitten polttaisi kielensä :D

   Poista
 3. OI, sulaa juustoa leivällä kaavittuna... iltapalataivas !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joku rapeakin leipä, näkkärin tapainen sopii hyvin, sellaista oli siellä paikallisravintolassa, luulisin että kuminalla maustettua. Meillä oli vaan vähän kuivanutta patonkia, joka oli just omiaa tähän. Muutama oliivi ja pala kinkkua, niin olisi jo ihan tapastarjotin valmiina.

   Poista
 4. ai kun ihanaa että teillä on ihan tuollaisia vakavastiotettavia espanjalaisia terrakottakippoja! minä se vaan en ole aikaiseksi saanut... :-/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen ostanut niitä DeliDelistä Hakaniemen Hallista ja nyt toin niitä Carrefourista, kun olivat niin SIKAhalpoja, painavia kyllä, mutta oli laukuissa tilaa :D Ihan älytöntä, mutta silti toin :D

   Poista