maanantai 28. lokakuuta 2013

Äkkipikaisen lämmin salaatti

Edit: kaupallinen yhteistyö, Fiskars

Jos aika on kortilla, mutta haluaa jotain lämmintäkin syödäkseen, tässä salaatti, jossa maut ovat mukavasti sopusoinnussa. Laitan ohjeen määrät neljälle riittävään salaattiin, vaikka koemielessä tein annoksen yhdelle, söin salaatin salaa kenellekään kertomatta. Ajatus tästä leivitetystä ja paistetusta juustosta jäi mieleeni Makua kotoa-blogin postauksesta.
  • verigreippi tai kaksi
  • salaattisekoitusta (puhdasta ja kuivaa, tosi nopsaa käyttää, mutta maailma ei siitä pelastune)
  • 2 kevätsipulia
  • tarpeeksi kirsikkatomaatteja neljälle, noin 20 kpl
  • palanen feta- tai jotain muuta paistamiseen soveltuvaa juustoa
  • 1 kananmuna (tai 2 jos kananmuna on kovin pieni)
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 24 raakaa, kuorittua, pakastettua, sulatettua, kuivattua jättikatkarapua
  • suolaa ja pippuria
  • muutama tippa keltaista tabascoa
  • oliiviöljyä



Laitoin lieden isommalle polttimolle grillipannun kuumenemaan puoliteholla, samoin pienen pannun juuston paistamista varten, lorautin sille oliiviöljyä, pieni liekki alle. Levitin salaatinlehdet lautaselle ja nostin päälle kirsikkatomaatit. Silppusin kevätsipulin ja fileroin greipin. Puristin greipinjämästä mehua pieneen kuppiin ja maustoin mehun suolalla, pippurilla ja tabascolla ja lurautin pikkuisen oliiviöljyä. Sekoitin kuivat, sulat katkaravut tähän pikamarinadiin. Leikkasin fetan paloihin, niin että annokseen tulee kaksi paistettua juustopalaa. Kastelin fetapalat ensin kananmunassa, sitten pippurilla maustetuissa vehnäjauhoissa. Laitoin grillipannun liekin isommalle ja pistelin katkaravut pieniin varrastikkuihin, kaksi kuhunkin. Nostin leivitetyt juustopalat kuumalle pannulle öljyyn ja paistoin niitä noin minuutin kantiltaan, käänsin aina neljänneksen ympäri. Asetin minivartaat kuumalle grillipannulle ja grillasin rapuja noin 3 minuuttia puoleltaan.

Kun juustot olivat valmiita, nostin ne salaatinlehtien päälle, asettelin greippilohkoja väleihin ja kun ravutkin olivat saaneet kauniin vaaleanpunaisen värinsä, nostin vartaatkin salaatin päälle. Sirottelin silputut kevätsipulit pinnalle ja puristin vielä geripinjämän viimeiset mehutipat kastikkeeksi. Yhden hengen annoksen valmistamiseen minulta meni 12 minuuttia. Neljälle tämän saisi varmasti aikaan kahdessakymmenessä minuutissa. Katkaravut pitää muistaa/älytä ottaa sulamaan ajoissa.



Fiskarsin Facebook-sivulla voi osallistua kilpailuun, jossa on mahdollisuus voittaa käytännöllisiä tuotteita. 

Yhteistyössä Fiskars

12 kommenttia:

  1. Paneroidut juustot ovat ihania. Meillä on paneroitu brietä ja syöty salaatin päällä - ihanaa sekin !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa hyvältä! Tuo fetakin sai kivan olomuodon, ei sulanut liikaa, suolaisuuskin jotenkin vaimeni, tykkäsin kovasti.

      Poista
  2. Paneroitu feta on varmaankin todella hyvää! Pitää ehdottomasti kokeilla. Olen vastikään oivaltanut, että feta sopii lämpimiin ruokiin, siis muihinkin kuin feta-pinaattipiiraisiin – vähän myöhännäisherännäisesti ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin tykkäsin kovasti, vaikkei se feta taida olla kyllä ihan oikea juusto saganakiin. En löytänyt meikäläisistä kaupoista sitä varsinaista juustoa, jonka nimenkin jo unohdin... Enkä muistanut Helsingissä kaupoissa katsoa sitä, olisi varmaan löytynyt. :)

      Poista
  3. Haha, meillä ei kyllä mitään saa salaa syötyä kun miehellä on joku tutka joka kertoo on aina kun olen keittiössä ja aion ryhtyä tekemään jotain syötävää :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :) sinä varmaan rapistelet ja kolistelet sen verran, että toinen hoksaa :)

      Poista
  4. Tästä ei pikaruoka parane. :)

    VastaaPoista
  5. Greipin happo sopi tosi hyvin sekä juustoon, että katkiksiin, greippiä olisi voinut olla enemmänkin :) Tämän tekisi nopsasti töissäkin lounastauolla, kun valmistelisi ainekset mukaan.

    VastaaPoista
  6. Ihana resepti ja ihanat kuvat. Minäkin tykkään greipistä salaateissa, se sopii niihin tosi hyvin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos:) Ja kun hoksaa sen leikkuutavan, saa siistit palaset ja loput mehut helposti talteen.

      Poista
  7. Mä olen aina ollut vähän huono keksimään salaatteja, mutta tämä täytyy laittaa muistiin ja kokeilla heti kun seuraavan kerran on salaattiolo :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen:) Ja jos saisi jotain tuoreita mereneläviä pannulleen, aina parempi!

      Poista