maanantai 14. lokakuuta 2013

Konjakkinen uuniomenahillo

merkkasin sitten etikettiin väärän kuukauden

Saisinko kaksi calvadosta, kysyin Kammenpyörittäjältä, johon hän vastasi, että et. Taloudessamme ei ollut tilkkaakaan calvadosta, mutta konjakkia löytyi, joten käytin sitä uuniomenahilloon. Olen lukenut ainakin kolmesta blogista tästä syksyn herkusta ja pitihän se omakin versio valmistaa. 
 • 2 kg omenalohkoja kuorineen
 • 400 g hillosokeria
 • 150 g tummaa muscovadosokeria
 • 1 vaniljatanko
 • 1 dl konjakkia
Pilkoin omenat ja sirottelin ne uunipannun pohjalle. Kaadoin päälle sokerit ja konjakin, katkaisin vaniljatangon muutamaan osaan ja heittelin palasen mukaan. Laitoin pannun uuniin 150 asteeseen noin kahdeksi tunniksi. Puolitoistakin olisi riittänyt, luulen, mutta muut puuhat unohduttivat hillon minulta hetkeksi. 

Lapoin pehmenneet omenat pannun pohjalle muodostuneen sokerisiirapin kera mikserin kannuun neljässä erässä ja annoin koneen tehdä sohjosta sileää sosetta. Steriloin kaksi lasitölkkiä ja kun ne olivat käsitykseni mukaan aivan sikapuhtaita, kauhoin kuuman hillon purkkeihin ja pistin kannet visusti kiinni. Hillo on makeampaa kuin tavallisesti tekemäni omenasose (jollaista jostain kumman syystä jää aina pakastimeen pyörimään kenellekään kelpaamatta), mutta uskonpa, ettei sitä ole muutaman päivän kuluttua enää jäljellä. Vanilja ja aavistus konjakkia teki hillosta arkista sunnuntaisempaa. Hilloa tuli 1,5 ja 1 litran tölkilliset täyteen.

6 kommenttia:

 1. Nyt kuulostaa hyvältä. Teen tätä,mutta onneks mulla on calvadosta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lucky you! Ihmisellä pitäisi aina olla pikkuvarasto calvadosta.

   Poista
 2. Mulla on myös joku versio tästä hillosta to do listalla. Jos vaan sais aikaiseksi. Jätän konjakin ja calvadoksen väliin ja laitanpa vielä jotain muuta. Ja mitä kauemmin märehdin sitä vaikeammaksi se menee kun kaikkea on jo ehditty kokeilemaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tätä voi varioida vaikka miten paljon, siitä kiitollinen hillo:)

   Poista
 3. Tuli muuten hyvää tällä ohjeella, kiitos! Varioin minäkin hieman :-)

  VastaaPoista