sunnuntai 13. lokakuuta 2013

Hävikistä herkuksi-aamiaisleivät

oregano matkalla talvehtimispaikkaansa
Eiliseltä päivälliseltä jäi yhtä ja toista pientä, jotka upotin tänään aamiaisleipiin. Jäi hieman selleri-perunamuusia, cheddaria (sitä Oltermanni-uutuutta, joka ei oikein meillä uppoa) ja Chicken Kievin maustevoita. Katsoin  heti sitä tehdessäni, että ohjeen 100 g voita oli aivan liikaa neljän hengen annokseen, joten laitoin määrät postaukseen puolikkaina ja ennen kuin koskin samoilla käsin kanaan ja maustevoihin, erotin voista puolet eri rasiaan. Hyvä minä! 

Teen toisinaan näitä tähdenlentoleipiä ja aina vähän eri tavalla, ihan sen mukaan, mitä milloinkin on sattunut jäämään. En yleensä laita leipiin rasvaa pientä öljytilkkaa enempää, mutta nyt tuo maustevoi sai luvan mennä mukaan taikinaan. 
  • 2 dl selleri-perunamuusia
  • 2 kananmunaa
  • noin 50 g yrttivoita (voi+sekalaiset yrtit+sitruunamehua+kuorta)
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 2,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl maitoa
  • 1 tl leivinjauhetta
Kuumensin uunin kiertoilmalla 180 asteeseen. Sekoitin kaikki ainekset keskenään hieman tahnamaiseksi taikinaksi, josta taputtelin jauhoisin käsin noin 10 senttisiä lätysköjä leivinpaperille. Suolaa en laittanut, koska muusissa oli suolaa ja maustevoissa myös.  Leipäsiä tuli 12 kpl. Pistelin ne haarukalla ja paistoin noin 15 minuuttia, kunnes ne saivat hieman väriä pintaansa ja muutamia tummempia pisteitä kukin. Söimme leivät aamiaisella teen tai kahvin kanssa ja maistuivat kyllä hyviltä, jääkaapista lähti muutama purnukka tiskiin ja maailma pelastui! (minäkö liioittelisin, en toki)

EDIT: Lisään tämän postauksen CampaSimpukan ylälaidasta löytyvälle Tähdenlennot-välilehdelle, jonne kerään kaikki jämäruokia käsittelevät postauksemme.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti