perjantai 25. lokakuuta 2013

Campasimpukka Töölössä


Olen liikkunut Helsingissä omin nokkineni aika vähän, yleensä olen pyörinyt ihan keskustassa tai tehnyt huikeita ekskursioita Hakaniemen Halliin. Viime aikoina olen tutustunut niinkin eksoottisiin katuihin kuin Korkeavuorenkatu ja Freda. (tässä kohtaa saa nauraa Lapin kasvatille, mutta vain hyväntahtoisesti) Tänään pääsin aivan uusille kulmille, kun kävimme Kammenpyörittäjän kanssa Museokadulla Soul Kitchen-Annan Hella & Herkku-liikkeessä. Sitä ennen Kammenpyörittäjä elvytti minua, yövuorojen jälkeistä zombieta, Kaffecentralenin espressolla. Kiitämme espresson oikeaa hintaa! Olisin haikaillut papua ostettavaksi kotiinkin, mutta minua muistutettiin juuri Italiasta tuoduista kahdeksasta kahvikilosta. Kerrankin oli ihanan suklainen shotti, eikä kuppikaan ollut liian kuuma. Kahvin jälkeen kävelimme seuraavaan kortteliin Annan kauppaan. 

Olin varustautunut esittelemään meidät, koska olemme tavanneet Annan aikaisemmin vain kerran ja arvelin hänen tavanneen viime aikoina monta monituista ihmistä. Olimme kuitenkin heti ihan tutut ja oli mukava rupatella hetkinen tuoreen yrittäjän kanssa. Ostoskoriini päätyi monta tuotetta, joita palan halusta päästä kokeilemaan. Nälän kurniessa vatsoissamme päädyimme Belgeen simpukkaviikoille, vaikka kovasti koitimme välttää ääsmestoja. Kammenpyörittäjän fenkolilla ja Pernodilla höystetyt simpukat olivat hyviä, minun omenasiideriset olivat pliisumpia. Perunat eivät olleet Belgiaa nähneetkään, mutta majoneesi korvasi hieman pakastepottujen pettymystä. Vain pari simpukkaa rasahti hiekkana hampaissa, mutta mieluummin hiekkaa kuin mutaa. Kuva annoksista oli luokaton, jätän sen kaunosieluja suojellakseni julkaisematta.

Majoituimme alkuillasta Hotel GLO Selloon. Vaihdoin ennen reissua majapaikkaamme x kertaa, Kammenpyörittäjä luopui jo yrityksestä pysyä tässä asiassa ajantasalla, hän kysyi koordinaatteja vasta, kun lähdimme Forumin parkkihallista kohti nukkulandiaa. Kävimme hieman tallustelemassa Sellon kauppakeskuksessa ja teimme pari ostosta huomista blogimiittiä varten. 


21 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Täytyykin muuten muistaa laittaa kameran akku latautumaan, jottei huomenna käy hassusti!

   Poista
  2. Minun kamerani akku on ihan lopussa, unohdin ladata sen, onneksi Kammenpyörittäjä oli oman kameransa kanssa valveutunut:)

   Poista
 2. Hyvin suunnistettu - savolaissyntyisenä helsinkiläisenä ymmärrän olla nauramatta edes hyväntahtoisesti ;-)
  Mukavaa taas nähdä teitä molempia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietin tänään just sitä, kun tulin 80-luvun lopulla opintojen vuoksi pääkaupunkiseudulle, mainoslause "Ajatar on Forumissa" jäi mieleen, silloin sitä alkoi opetella Helsingissä kulkemista. :) Ah, nuoruus!

   Poista
  2. Minä eksyin matkalla kauppaan :D. Hämäännyin Nannan kommentista että sinne on helppo löytää. Perillä vatsa tajusin missä olin (kierreltyäni pissahädässä pitkin katuja) mutta takaisin kaupunkiin osasin hyvin suoraan. Ei ole helppoa aina maalaisen elämä.

   Poista
  3. Ei ole helppoa maalaisen elämä, se on hyvin vaikeaa. Mutta onneksi joskus sentään onnistuu, ennen kuin taas menee pieleen!

   Poista
 3. Mahtavaa, huomenna nähdään taas! :-)

  VastaaPoista
 4. Hellaan & Herkkuun tässä pitäisi itsekkin mennä pyörähtämään joku päivä. Vaikka täällä stadissa autaankin on se vähän mun kulkureiteiltä syrjässä niin vaatii sen että erikseen sinne lähden.

  Ja simpukoista, just yks päivä katsoin Belgen simpukkamanun hintoja ja hurjat katteet niillä niissä on :D Jos vielä stadiin simpukoille eksytte niin Salutorgetissa, siinä kauppatorin kupeessa on ainakin hyvät simpukat. Nam !

  VastaaPoista
 5. Passaako kysyä että minkälainen blogimiitti on ohjelmassa? Olen salaa haaveillut muiden bloggareiden tapaamisesta (josko nyt mihinkään miittiin koskaan uskaltautuisinkaan), joten mietin onko kyseessä pienemmän piirin kemut vai olenko vain missannut kutsun. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en itse asiassa tiedä, kuinka laajalti tästä miitistä on ollut tietoa:) Olen tavannut tämänkertaisen emännän alunperin Oulussa miiteissä ja siellä tutustunut.

   Poista
  2. Ok. Hauskaa iltaa joka tapauksessa! :)

   Poista
  3. Hauskaa oli, vieläkin hymyilyttää :)

   Poista
 6. Hauskaa miittiä! Postausta toivotaan kun en itse pääse paikalle..

  VastaaPoista
 7. Hauskaa reissua, muista olla rauhallinen täti! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olin kyllä oikein rauhallinen. Kävelin eilen sen puiston halki, missä nautimme taskulämmintä kuohuviiniä silloin yksi kesäinen päivä :) Pitäisi ottaa uusiksi, muttei sellaisessa vesisateessa kuin eilen!

   Poista
 8. Hilpeetä! Nyt olet pääsyt "Hesan" reissulla minullekin tutuille kulmille, Sello nimittäin on läheällä työpaikkaani! Käyttekö/kävittekö viini-ruoka-hyväolo messuilla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinne messuille me emme ehtineet, tai oikeastaan priorisoimme hieman toisin, vaikka olisi ollut hauska nähdä, kuinka masutoaitemun Riitta huitoi siellä sapelin kanssa:D

   Poista