tiistai 14. heinäkuuta 2015

Nizzahko salaatti

Kammenpyörittäjä oli lukenut olemattomia ajatuksiani kauppareissulla ja ostanut hieman loimulohta. Sommittelin nopean nizzan salaattia mukailevan päivällisen. Tässä ei ollut  autenttisuutta ollenkaan, mutta hyvää se silti oli rankan työpäivän jälkeen.

Nizzan salaatti-mukaelma kolmelle ja yhdelle työeväät

  • 2 kumatotomaattia
  • noin 10 kirsikkatomaattia
  • noin 10 pientä uutta perunaa
  • 3 kananmunaa 
  • noin 200 g pala loimulohta
  • salaattia pihan viljelyksistä
  • ruohosipuli ja persiljaa
  • oliiveja
  • sitruunamehua
  • oliiviöljyä
  • suolaa ja pippuria
Höyrytin perunat ja leikkasin ne paloihin. Keräsin perunapalat pieneen kulhoon ja maustoin ne sitruunamehulla, oliiviöljyllä, suolalla ja pippurilla. Keitin kananmunat ja laitoin ne kananmunaleikkuriin tehden sillä lohkoja. Huuhtelin salaatit ja revin ne paloiksi laakeaan vatiin. Ripottelin päälle tomaatteja, paloiksi pienityn lohen, kananmunalohkot, oliivit ja perunat. Pinnalle sirottelin ruohosipulia ja persiljaa. Söimme pikaisen salaatin tuoreen patongin kanssa. Taas kävi niin, että aivan hirveä nälkä taittui, parin ensimmäiseen haarukallisen jälkeen ei jaksanut enää syödä. Minulla oli pieni rasia anjoviksia, mutta unohdin avata purkin. Papuja tai herneitä ei löytynyt. 



Tänään Tour de Francen kymmenes etappi oli taukopäivän jälkeinen puserrus. Lämpimässä säässä ajaminen näytti olevan monilla vaikeaa, liekö eilen oli jossain kekkerit liian pitkään? Ivan Basson kerrottiin keskeyttäneen, sillä häneltä oli löydetty eilen kivessyöpä. Toivottavasti hän ehtii saada apua sairauteensa. Chris Froome lähti irti viimeisessä nousussa ja jätti kilpakumppaninsa. Erot ovat jo sellaisia, että Froome alkaa varmistella koko kilpailun voittoa.


4 kommenttia:

  1. Hauska otsikko! Onko nuo tomaatit vielä teidän reissulta peräisin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, tomaatit kuvassa ovat niitä reissun ihania tuomisia, mutta salaattissa oli enää niitä kumatot. :)

      Poista
  2. Minulle käy todella usein samoin kuin sinulle tällä yksittäisellä kerralla anjovispurkin kanssa. Jokin kiva ainesosa unohtuu jääkaappiin. Onneksi ruoka maistuu silti hyvältä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulle käy myös niin, että luen ohjeita huolimattomasti, enkä vain "näe" jotain ainesosaa ollenkaan luettelossa. Sitten kun kirjoitan ohjetta blogitekstiin huomaan, että ai jaa olisi pitänyt laittaa muskottipähkinääkin! Onneks niin ei käy ihan välttämättömien ainesten kanssa, niitä osaa odottaa, kuten vaikka hiivaa leipätaikinaan tai sokeria hilloon. :)

      Poista