perjantai 3. heinäkuuta 2015

Tourin aattona


Huomenna Campasimpukan viides Ranska-haaste käynnistyy, mutta vielä on harkinnan alla onko pöydässä jotain hollantilaista vai ranskalaista ruokaa, sillä Tour de France alkaa tänä vuonna Hollannista. Sen päätöksen aika on sitten, kun nälkä jo kurnii huomenna vatsoissa. Ei näet kannata jättää asioita viime tippaan.

Katsoimme eilen Eurosportilta joukkueiden esittelyä ja se olikin tosi mukavasti toteutettu tällä kertaa. Mukana ovat melkein kaikki suosikkini tämän hetkisistä ajajista, mm. Alberto Contador, Chris Froome, Nairo Quintana, Vincenzo Nibali ja Mark Cavendish. Toivomme oikein jännittävää kisaa ja sitä, ettei kukaan loukkaannu ja joudu keskeyttämään. Se nyt on epärealistinen toive, mutta toivonpa kumminkin.

Kävimme tänään kahvilla kaupungin etelälaidalla luimupupulassa, jossa saimme niin hyvää pullaa, että oli aivan hilkulla, etten pyytänyt palaa matkaevääksikin. Veimme tuliaisiksi Englannin version Tour de France-paketista, siinä on kaikkea tarpeellista kilpailun innokkaille seuraajille. Veimme myös sellaisen tuliaisen, josta manguin heti neljänneksen takaisin. Sain nimittäin muistikuvan Carrefourissa, että luimupupulassa pidetään kastanjatahnasta, kun näin sellaista neljän pienen purnukan pakkauksessa. En ole varma pidänkö siitä itse, joten ostin sellaisen ja päätin viedä sen blogikavereille ja pyytää yhtä purkkia meille maistettavaksi, en kehdannut sentään purkaa pakettia. Onneksi he eivät olleet moksiskaan ja nyt minulla on pikkuruinen purkki kastanjatahnaa, jota meinaa piakkoin maistaa. 

Tänään oli kesän ensimmäinen todellinen hellepäivä täällä Keski-Suomessakin. Sen kunniaksi haimme varaston viileydestä viime kesänä Englannista tuodun Pimm's-pullon. Oikeasti se on Sainsburyn pirkkapimmsiä. Toimme myös aitoa Pimm'siä, mutta nyt päätimme kokeilla onko tämä halpisversio yhtä hyvää. Kyllä se on. Lasiin jääpaloja, kurkkukuutioita, mansikka- ja sitruslohkoja, paljon minttua ja muutama mustikka. Päälle kunnon loraus "pimm'siä" ja sitruunalimsaa. Valmiina on raikas kesäinen juoma. Lisään postauksen CampaSimpukan ylälaidan CampaKimarat-välilehdelle, jonne kerään kaikki drinkkiaiheiset postauksemme. 

6 kommenttia:

 1. Kiitokset vierailusta, kastanjatahnasta ja lukupaketista. Toiveeni kisaoppaasta kävi toteen ja kastanja oli kiva ylläri. Olisi sitä pullaa saanut evääksikin :).
  Mulla on kisa-aaton kuvat vielä kamerassa, piti ilta-ajelun jälkeen tehdä ruokaakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuliko kuuma ajellessa? Me saatiin Motonetistä mitä tarvittiin, muttei siellä tosiaan ruokaa ollut :D

   Poista
  2. Lähdimme seitsemältä ja ajoimme puolitoista tuntia. Ei palellut muttei ollut tuskaisen kuuma. Motonetin naapurista varmaan löytyi ruokaa ;)?

   Poista
 2. Miten ne jaksaa tällaisella helteellä ajaa! Minä en ole muuten oppinut tykkäämään kastanjatahnasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän kuumuus verottaa :(
   Minä en vielä tiedä, kun en ole vielä avannut pikkuista purkkiani :D

   Poista