keskiviikko 8. heinäkuuta 2015

Pistou pastan kanssa


Pesto on mukava lisä moneen ruokaan, sen ranskalainen serkku on nimeltään pistou ja sen merkittävin ero pestoon on se, ettei siinä ole pinjansiemeniä. Tein tänään pienen annoksen pistouta pastaruoan kostukkeeksi. 

Pistou

 • iso puntti basilikaa
 • 2 valkosipulinkynttä
 • 1 rkl tomaattipyrettä
 • noin tulitikkuaskin kokoinen pala parmesania
 • oliiviöljyä
Kerää kaikki aineet silppuriin tai jos olet voimakas, mortteliin. Laita öljyä aluksi pieni määrä ja lisää sitä, jos tarpeen. Murskaa kaikki tasaiseksi tahnaksi. Lisää pistouta keitettyyn pastaan ja sekoita. Minä laitoin mukaan myös jokiravun pyrstöjä, sillä niitä teki tänään mieli.


Tour de Francen viides etappi on klassinen tasamaan pätkä (jos nyt 189,5 km pitkää etappia voi pätkäksi sanoa), jossa on lupeissa massakiri. Sää näyttää sateiselta ja tiet liukkailta. Myös tuulta on runsaasti, joten olosuhteet vaihtelevat kovasti. Matkaa maaliin on vielä yli 50 km, vatsat täynnä pyöräilijäpastaa on mukava istahtaa sohvalle, ottaa valkoviinilasi käden ulottuvilla ja syventyä etapin viimeisen osuuden seuraamiseen. 

8 kommenttia:

 1. Nuo pastat ovat kyllä sympaattisia!
  Pistou on turvallinen valinta reissussakin - tykkään kovasti pinjansiemenistä, mutta en halua saada kiinalaisista kopioista pine mouthia (kerta riitti...). Pitäisi aina pyytää kokkia tuomaan siemenpussi keittiöstä näytille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja pysyivät ehjinä kuljetuksen ja keittämisenkin! Minä olen kerran maistanut sen pahan maun pinjan siemenistä, puraisin yhtä ja tunsin, että nyt tämä on se, mistä luimupupu puhui! Ostan italialaisia ja eikö se ole niin, että pitää olla pitkulaisia, ei lyhyitä pulleroita?

   Poista
  2. Jep, pullerosiemenistä voi tulla muutaman viikon karmea maku suuhun, pitkulaiset ovat hyviä.

   Poista
  3. On taas aika paljon kaatumisia tuolla etapilla, liukasta lienee :( Bouhanni keskeytti, kun loukkasi ranteensa.

   Poista
 2. Tätähän pitää kokeilla! Kuulostaa niin herkulliselta, helpolta ja nopealta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan helppoa ja nopeaa. Ruoka tietysti jäähtyy nopeasti, mutta pianhan sen lapioi suuhunsa. Juustoa laitoin ehkä aavistuksen liikaa ja pieni tilkka sitruunamehua olisi voinut olla hyvä raikastus.

   Poista
 3. Ihania nuo pyöräilijäpastat! JA pestohan on aina herkkkua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pesto on kyllä kätevää ja tämä ranskalaisversio myös.

   Poista