perjantai 10. heinäkuuta 2015

Ranskalainen ruokaympyrä


Työviikko on viimein taputeltu. Ruoanlaitolle ei jäänyt aikaa, eikä oikein intoakaan, mutta kävellessäni kotimatkaa Kammenpyörittäjä sommitteli iltapalan, jossa oli hyvä valikoima ranskalaisia juustoja, niitä ulkojuustoja. Niitä ei saa syödä talossa sisällä muuten kuin aivan erikoistapauksissa. 

Katselimme Tour de Francen seitsemättä etappia tallenteelta. Tallennin jumittui pari kertaa, mokoma laite alkaa ottaa pattiin melkoisesti. Tony Martin joutui tosiaan keskeyttämään kisan, solisluun vamma oli leikkaushoitoa vaativaa. Vaikka eilen arvelin, että Chris Froome ajaisi tänään keltaisessa, niin ei tietenkään sääntöjenkään mukaisesti voinut olla, sillä Martin tuli maaliin eilen. Froome myös halusi myös muutenkin olla ajamatta keltaisessa, joten tänään kukaan ei ajanut johtajan paidassa. 

Massakirin ykköseksi rynni tänään Mark Cavendish. Voi että oli  jännittävä loppu! Mark on ollut niin nyrpeän näköinen viime päivinä, että nyt sitten ilmeen vaihdos paikallaan. Mahtavaa! Hieno homma, ettei kolareitakaan tullut. Kokonaiskilpailun johtoon nousi Chris Froome ja minun lempparini Alberto Contador seitsemäntenä. 

9 kommenttia:

 1. Nam noita ulkojuustoja, mun herkkua on mm. Epoisses, sellaisena, että se tulee jo kävellen rasiasta vastaan, nam nam.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä saatan oikein pienen palan maistaa noita tuoksuvimpia, mutta sitten yleensä täytyy jo tuuletella. :) Nyt oli minusta tosi hyvää punakittistä juustoa, joka oli tosin Kammenpyörittäjästä pliisua.

   Poista
 2. Vois olla myös virallinen ruokaympyrä! Multa jäi tänäänkin etappi väliin, kun piti tehdä asioita ennenkuin lähdin kylille humputtelemaan. Jaksoin kuunnella suomipoppia ihan yhdeksään asti ennen henk.koht. viimeistä etappia vaihteettomalla Ainottarella kotiin. Vanhuus ei tuu yksin.

  Mahtaakohan kokaiinista kärynnyt Katushan Luca Paolini jatkaa kisaa? Ilmeisesti tiistaina otetusta näytteestä olis kyse.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taisi olla hyvät säät illalla poppia ajatellen, aamusta ei ainakaan täällä meilläpäin näyttänyt kovin hyvältä. Kävelin töihin ja auringonpaiste vaihtui sellaiseen mättösateeseen, että likosin aivan perusteellisesti. Mutta tulipa raikasta ilmaa :D

   Poista
  2. Kelissä ei ollut valittamista. Sataman nurmikolla oli melkoinen määrä nuoria aikuisia pussikaljalla, ei kun piknikillä.

   Poista
  3. Meillä ei tänä vuonna ollut aikaa, eikä tainnut kyllä oikein esiintyjätkään kiinnostaa, pari vuotta sitten oltiin, kun J. Karjalainen esiintyi. :)

   Poista
 3. Ranskalaista ruokaympyrää on kyllä vaikea päihittää ;) hauska nimitys tuo ulkojuusto, meillä apukokki voisi antaa pahimmille haisulijuustoilleni saman nimityksen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se nimitys muodostui joskus, kun joku juusto lemahti oikein kunnolla ja kiikutin sen heti pakkauksen avaamisen jälkeen pihalle ja toivoin, että sen nauttiminen suoritettaisiin siellä :D

   Poista