perjantai 22. heinäkuuta 2022

Lyhyestä virsi kaunis, toinen säkeistö


Meillä on edelleen lähes olemattomat yhteydet, olisipa kiva, jos postauksen voisi tehdä tekstiviestinä, ne toimii kyllä. Päätin jo, etten nyt ärsyynny tästä tökkimisestä, mutta kyllä minulla jonkunlainen patti on jo otsassa, ei voi mitään. Kirjoitan siis lyhyesti, sillä yhdenkin kuvan siirtyminen vie rapiat puoli tuntia. 

Kirjoitin jo eilen, että tänään syömme jotain sellaista, mistä tulee vielä vähän huonompi omatunto kuin vasikan syömisestä. Söimme nimittäin kania, ostimme eilen pienen pakkauksen kanin filettä, 200 g ja siitä tuli ihan kokonainen ateria meille. Googlailin kanipataohjeita ja tein sitten omanlaiseni mobileversion. 

Kanipata retkiolosuhteissa

  • 200 g kanin filettä (8 ohutta suikaletta)
  • puolikkaan sitruunan kuori raastettuna ja pari rkl mehua
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • suolaa ja mustapippuria
  • kuivattua timjamia ja ranskalaista (huom!) rakuunaa
  • rosepippureita
  • 1 porkkana
  • 1 pieni sipuli
  • 2 pientä valkosipulinkynttä
  • 4 herkkusientä
  • lisää oliiviöljyä
  • 1,5 dl kuivaa roseviiniä
  • 2 rkl kanafondia
  • 1 dl ranskankermaa
  • basilikaa
Laitoin ensin kanisuikaleet marinadiin, jossa oli oliiviöljy, sitruunankuori ja -mehu, suolaa ja mustapippuria, timjamia, rakuunaa ja rosepippuria. Silppusin sipulin ja valkosipulin, leikkasin porkkanan pieniksi kuutioiksi ja sienet muutamaan viipaleeseen. 

Paistoin ensin sieniviipaleita pannulla oliiviöljyssä muutaman minuutin ja kumosin ne lautaselle. Sitten kuullotin sipuleita ja porkkanaa pannulla ja kumosin nekin lautaselle. Seuraavaksi paistoin kanipaloja pannulla marinadi mukaanlukien. Pannusta ei tullut kyllä tarpeeksi kuumaa, tuuli sen verran (tein ruoan ulkona), etten saanut kaunista paistopintaa lihaan. 

Kaadoin pannulle ensin roseviinin kanipalojen päälle ja kiehutin sen noin puoleen, sitten lisäsin pannulle ensin sienet, sipulit ja porkkanan sekä fondin. Lusikoin mukaan ranskankerman ja sekoittelin. Annoin panipadan kypsyä hiljalleen noin 20 minuuttia ja sinä aikana Antti keitti pastan. Tuli ihan hyvää, mutten usko, että syömme kania ihan heti uudelleen. 

Tour de Francessa oli etappi, josta näimme vähän lopusta, voittajaksi ajoi Christophe Laporte, joka on ensimmäinen ranskalainen, joka voittaa etapin tämän vuoden Tourissa. Kolmen kärki kokonaiskilpailussa ei muuttunut. Huomenna on henkilökohtainen aika-ajo ja se on viimeinen tilaisuus Tadej Pogacarilla vielä haastaa Jonas Vingegaard, kolmantena olevalla Geraint Thomasilla ei taida sitä tilaisuutta enää olla ja jossain määrin täytyy kyllä johtajan epäonnistua ja Tadejin ylittää itsensä, että johtajan paita vaihtaisi omistajaa. 

3 kommenttia:

  1. Sinappikani anopin reseptillä on kyllä herkkua :-)
    Mekin olemme tänä vuonna jonkun verran seuranneet Tour de Francea (telkkarista tosin) - Aikamoinen taistelu oli menossa muutaman etapin verran, mutta nyt on Pogacarilla tosiaan hurja työ edessä, jos meinaa saada Vingegaardin kiinni.

    VastaaPoista
  2. Voihan harmi ettei yhteys toimi kunnolla ja kiva kun siitä huolimatta jaksat laittaa postauksia. Minähän en ole vuosiin syönyt mitään lihaa, mutta muistan syöneeni kania Venezuelassa. Caracasia ympäröivien vuorten alueella oli monta ihan vain kaneihin erikoistuneita ravintoloita.

    VastaaPoista
  3. Minna, kyllä siinä tosiaan niin käy, että tanskalainen voittaja saadaan, on ollut oikein hyvä kisa ja oli mahtavaa olla parin etapin varressakin. Vaikkakin kyllä vähän hirvittää se ajoneuvojen määrä ja mainostavaran kylväminen.

    Jael, nyt kun on kisa lopuillaan, alkaa vissiin sitten nettikin toimia paremmin. :D Mutt a ei se mitään, matkamme jatkuu ja olemme ylihuomisesta alkaen taas "vapaat" syömään mitä tykkäämme. Hih, ikään kuin Ranskan ruoassa olisi jotain vikaa, no ei ole. On se vähän hullua sekin, että on itse niin netistä riippuvainen, että oikein ottaa asiakseen olla huonolla tuulella, jos netti ei toimi hyvin, ei pitäisi ja koitan päästä sellaisesta eroon. Elämä on kumminkin toisaalla.

    VastaaPoista