lauantai 18. elokuuta 2012

Campakeittiö kiepsahtaa Espanjaan päin, la Vuelta alkaa!

Tänään alkaa toinen Espanja-haasteemme, kun la Vuelta starttaa Pamplonassa joukkueaika-ajolla. Tämänvuotinen Vuelta ajetaan melkein kokonaan Pohjois-Espanjassa ja mikäli löydän sopivia ruokaohjeita, keskityn minäkin niiden seutujen ruokiin. Jos sinulla on takataskussasi oivallisia espanjalaisruokaohjeita, joiden raaka-aineiden saatavuus ei ylitä vaikeuskerrointa 10, otan vinkit mielelläni  vastaan!

En ole juurikaan perehtynyt Vueltaan etukäteen, mutta kilpailun alettua tilanne siitä pikkuhiljaa selkenee. Suosikkini on ilmiselvästi Alberto Contador, mutta Christopher Froome kyllä hätyyttelee heti kannoilla. Eikä sovi unohtaa viime vuotista voittajaa, Juan Jose Coboakaan. Vueltan omat viralliset nettisivut ovat  espanjaa taitamattomalle jokseenkin rasittavat, joten useimmiten haen tietoni Steephillistä. Lähtölistaa selatessani käy mielessä, millaiseksi kisa muodostuu, kun suurimmat kirikuninkaat eivät ole mukana. Kun kisa lähtee käyntiin, tähtiajajien määrä lakkaa merkitsemästä, jokainen etappi on oma kokonaisuutensa ja sieltä ne onnistujat ja ykköset löytyvät. Ilolla odotamme kotikatsomossamme taas myös Peter ja Christian Selinin selostuksia Eurosportilla.

Omat pyörälenkkini ovat jääneet tällä viikolla vähemmälle töiden alettua, mutta  kerran kesässä töihin pyörällä-teema on toteutettu. Kammenpyörittäjä on juuri parhaillaan osallistumassa pääkaupunkiseudulla ajettaviin Wauhtiajoihin,  joille ei varmaankaan parempaa säätä olisi voinut toivoa. Minulle tämä merkitsee tietysti sitä, että minut on taas jätetty tontinvahdiksi. Melkoisella varmuudella voin luvata, ettei tontti karkaa minnekään ja mikäli voimallinen aamukaste jossain vaiheessa kuivahtaa, saatan leikata nurmikon. Mutta sitä ei vielä varmaksi voi luvata.

vahdin tätä tarkasti
PS. Jos ilmailu kiinnostaa ja tahdot nähdä, kuinka räimitään oikein koko rahan edestä, kannattaa mennä Jyväskylän lentoasemalle tänä viikonloppuna. Siellä jytisee ja pörisee tänään lauantaina ja huomenna sunnuntaina Sami Kontio Challengen merkeissä!

10 kommenttia:

 1. Hieno kasvihuone!
  Espanjalaista ruokaa ei kyllä ole hallussa ja häpeäkseni tunnustan, että en ole edes käynyt koko maassa.
  Vueltaa odotetaan täälläkin innolla, oma suosikki on tosin hakusessa kun kukaan "perussuosikeistani" ei ole mukana.

  VastaaPoista
 2. Teeppäs etanoita jollakin espanjalaisittain.

  Mulla kun oli ystäväni lapsineen valenciasta käymässä yks kesä ja olivat aivan kyllästyneitä suomi- ruokaan ja sitten tulivat meille muutamaksi yöksi ja olivat niin haltioissaan, kun meiltä löytyi esim oliiviöljyä, sormisuolaa (ei ollu vaikeita miellyttää...)niin 10v Luna-tyttö teki aamiaiseksi meille aina "Cebolleta":a, eli pineksi pilkottu punasipuli yhdistettiin pieneksi pilkottuihin tomaattiin ja sekaan runsaasti laadukasta oliiviöljyä ja suolaa ja pippuria myllystä. Seosta nosteltiin sitten tuoreen vaalean maalaisleipäsiivun päälle. Yksinkertaisuudessaan ihana aamiainen sinne sun kasvihuoneeseenkin....

  VastaaPoista
 3. luimupupu:Kiitos, se on meidän silmäterä pihassa, mutta saisivat ne tomaatit jo kypsyä!! Vähän on kyllä suosikit ja ylipäätään tutut nimet lähtölistassa vähissä, mutta kyllä siitä hyvä saadaan aikaan:)

  Nanna: Kuulostaa hyvältä, kokeillaan!
  Ja: unohdettu! Mistä jollakista sinä puhuitkaan? :D

  VastaaPoista
 4. Olet ollut tolkuttoman reipas, kun olet hoitanut kesän pyöräilyhaasteesi :) Itse olen suunnitellut lähteväni sauvakävelemään - ehkä jo tänään?

  Tee tapaksia. Aineksia en kuitenkaan osaa ehdotella. Tapakset ovat ihan mahdottoman hyviä pikkupaloja, kun tulee vieraita kylään taikka ihaniksi pikkusuolapaloiksi perheelle iltasella.

  VastaaPoista
 5. Gazpachohan on aina hyvää:)

  VastaaPoista
 6. Tapaksia NAM! Tee jotain ihania, niin voin ottaa vinkkiä!

  Kävin tänään katsomassa Sami Kontio Challengia. Baltic Bees oli jotenkin hellyttävä :-) Todellakin kuin isot mehiläiset! Ja korttia näyttämällä päästiin omalle parkkialueellemme ja sisään koko sakki.

  VastaaPoista
 7. Hiidenuhma: Sauvakävely on toinen lempparini, iPod soittamaan roskacountrya ja menoksi :D

  Yaelian: Pitää joku uusi versio etsiskellä, tein yhdenlaista viime kesänä.

  Karmiina: Tapat (vai sanotaanko se suomeksi tapakset) on kyllä hieno keksintö, huomenna varmaan askaroin jotain. Tämä päivä meni vähän sumussa eilisen härdellin jälkeen. Kiva kun pääsitte kaikki. Minulle tuli kyllä kiintiö täyteen, mitä siiten pujotteluun tulee, niin vastoin kaikkea mikä on sitä arkikauraa :D Ei vissiin ollut liin puuskaista?

  VastaaPoista
 8. Churrot ja espanjalainen kaakao on herkkua ei ole vain koskaan itse tullut tehtyä. Huomenna tulee Avalta kuuden aikaan Gwyneth Espanjassa sarja, jota katsellessa ainakin tulee nälkäiseksi ja ehkä jonkun ideankin voisi bongata.

  VastaaPoista
 9. Minna: Churrot olivat ihan kivoja tehdä, tosin siinä sai olla kyllä käsistä kätevä, kun piti nopsasti toimia. Ihania olivat kyllä! Ehkä tänäkin vuonna teen niitä Vueltan viimeisen päivän aamuna:)Kiitos tv-vinkistä!

  VastaaPoista