torstai 30. elokuuta 2012

Syödään sitä pastaa Espanjassakin!

Joinakin päivinä aikaa keittiössä on vain vähän, tänään oli sellainen päivä. Sen lisäksi, että aikaa oli vähän, oli myöskin intoni hieman kadoksissa ja tuntui hankalalta keksiä mitä söisimme. Tässä eräänä päivänä Kammenpyörittäjä tuumi, että syömme nykyään pastaa vähemmän, kuin hän oikeastaan toivoisi. Koska olen äärettömän huomioonottava ja tarkasti kuunteleva perheenemäntä, laitoin hakukoneeseen kaksi sanaa: spanish pasta. Ja siitäpä sitä sitten vain valitsemaan! Muistin, että kylmälaatikossa on vielä paketti chorizoa ja sen vuoksi valitsin ohjeeksi tämän. En ollut tänään valkosipulituulella, joten sen jätin heti kättelyssä pois. Kastikkeeseen käytin:
 • 4 pientä chorizo-makkaraa
 • 1 purkki tomaattimurskaa
 • 1 sipuli pilkottuna
 • 1 tl pimentonia
 • 1 paprika (ei ollut)
 • oliiviöljyä paistamiseen
 • ripaus pippuria
 • ripaus sokeria
Laitoin ison kattilallisen vettä kiehumaan pastaa varten. Leikkasin sipulin silpuksi ja chorizot ohuiksi viipaleiksi. Kuullotin  sipulia oliiviöljyssä ja lisäsin pannulle chorizoviipaleet. Kun ne olivat saaneet vähän rapeaa paistopintaa, kaadoin päälle purkillisen tomaattimurskaa ja sekoitin pimentonin joukkoon. Annoin kastikkeen kiehua lempeästi sen aikaa, kun pasta kypsyi reilusti suolatussa vedessä. Alan muuten vähitellen rohjeta riittävän pastankeittoveden suolaamisen, olin pitkään aivan vellihousu siinä asiassa. Maustoin kastikkeen pippurilla ja sokerilla. Suolaa tämä ei tarvitse, sillä chorizossa on sitä riittämiin.

Vueltan 12. etappi päättyi seinäjyrkkään nousuun, jossa kisaa johtava Joaquin Rodriguez jälleen kukisti Alberto Contadorin. Nyt kun aika-ajot on ajettu ja edessä on mäkisiä etappeja, voi toivoa kisasta kehittyvän vielä jännitysnäytelmän.

2 kommenttia:

 1. Minä olen tehnyt melko samanlaista pastaa erään ranskalaisen keittokirjan perusteella. Paprikaa tulee tosin sekä punaista että keltaista. On kyllä helppoa, yksinkertaista ja hyvää.

  VastaaPoista
 2. lintsi: paprika olisi tosiaan ollut hyvä tähänkin ja ehkä tuoretomaatti. Mutta kyllä sillä nälkä siirtyi:)

  VastaaPoista