keskiviikko 29. elokuuta 2012

Salaattikeskiviikko espanjavivahtein


Minulla on ollut hieman vaikeuksia löytää mukavia espanjalaisia ruokaohjeita kokeiltavaksi. Tekisin mielelläni joka etapin kunniaksi uutta, ennen kokeilematonta ruokaa, mutta ohjeen etsintäni eivät ole olleet oikein tuloksekkaita. Tänään osuin tällaiselle sivulle, josta nappasin salaattivinkin. Ei tämä kauhean espanjalaiselta vaikuttanut, mutta päätin tonnikalan riittävän Espanja-sidokseksi. Ostan Lidlin Espanja-viikoilta aina tonnikalaa, jos sitä vain on saatavilla. Tuunasin ohjetta ruokaisampaan suuntaan kananmunalla ja perunalla. Perunoiden kanssa vain kävi niin, että  muistin ne keittää ja jäähdyttää, mutta unohdin ne sitten kokonaan salaatista. No, huomenna sitten joko perunarieskoja tai paistettuja perunoita! Käytin salaattiin:
 • 3 keitettyä kananmunaa
 • puoli lasipurkillista tonnikalaa
 • 1 tavallinen  kurkku
 • 1 avomaankurkku
 • 4 tomaattia
 • 2 kevätsipulia
 • kahta erilaista salaattia koko niput
 • 1 omena
 • suolaa ja pippuria mausteeksi
 • sitruunamehua
 • (6 keitettyä perunaa kuutioina)
Keitin kananmunat ja leikkasin tomaatit lohkoiksi ja poistin keskustat ja siemenet, leikkasin lohkot suikaleiksi. Kuorin kurkut ja leikkasin nekin suikaleiksi. Valutin tonnikalan ja lohkoin sen paloiksi. Keitin perunat ja unohdin ne sen jälkeen. Kuorin omenan ja leikkasin sen samankokoisiksi suikaleiksi kuin muutkin ainekset. Pilkoin sipulit aivan pieneksi. Revin salaatit kulhoon ja nostelin muut ainekset salaattien päälle. Asettelin kananmunalohkot varovasti pinnalle, että kananmunasta pitämätön perheenjäsen saisi myös otettua ruokaa kananmunaa vältellen. Ripottelin pinnalle hieman suolakiteitä ja pippuria sekä sitruunamehua. Maistui!

Vuelta jatkui tänään henkilökohtaisen aika-ajon merkeissä. Päivän kiireet ovat ohitse ja pääsimme katsomaan tallenteelta, mitä Espanjassa tänään tapahtui. 


4 kommenttia:

 1. Sainkin tästä inpiraation tehdä vähän ruokaisampaa salaattia kananmunalla ja tonnikalalla, pitkästä aikaa! :)

  VastaaPoista
 2. annemi: vieläkin harmittaa ne unohtuneet potut :D

  VastaaPoista
 3. Hauskat nuo salaatiräpylät!

  Espanja olisi kyllä meillekin aikamoinen haaste, enimmäkseen kun tulee kokattua kotimaisevään lisäksi ranskalaista, italialaista ja kreikkalaista ruokaa maustettuna marokkolaisilla ja turkkilaisilla kokkauksilla.

  VastaaPoista
 4. luimupupu: Sama juttu täällä, viime vuonna olin blogin takia niin täpinöissäni, koko hommasta, että innolla etsin ohjeita. Nyt on pitänyt vähän enemmän pinnistella. En kyllä halua antaa periksi:) Pitäisi varmaan olla enemmän kokemusta hyvästä espanjalaisruoasta asiantuntijan tekemänä, nyt sitä ei oikein ole ja pitää räpistellä ohjeiden parissa ja toivoa, että ruoat ovat edes etäisesti espanjalaisia:)

  Oltiin tänään kaupungissa parin tunnin lenkillä, uudet jarrukahvat uudessa tangossa ovat nyt hyvät. Ensin en yltänyt kunnolla kahvoihin. Kädet kyllä väsyy, kun kaupunkioloissa pitää koko ajan jarrutella ja pyörätiet vaihtaa puolta ja loppuu ja alkaa yllättäen. Mutta kivaa oli!

  VastaaPoista