tiistai 21. elokuuta 2012

Tikusta asiaa

Kun lapset olivat pieniä, oli joskus kausia, jolloin nirsous iski poikasiin tai muuten vain riemunkiljahdukset lautasen äärellä olivat kortilla. Hyvä kikka saada lapsukaiset syömään oli tökätä ruoka tikkuun ja jopa maistui taas. Tämä toimi lähes kaiken ruoan kanssa, puuroa en muista koskaan taputelleeni vartaaseen, mutta melkein kaikkea muuta. Vanhoja muistellakseni tein päivälliseksi ison vadillisen tikkuruokaa. Tein tavallisen lihapullataikinan, jonka Espanja-henkisesti maustoin reippaalla lusikallisella savustettua paprikajauhetta, pimentonia. Esikeitin kaikki itsekasvattamamme perunat, niitä tuli kaikkiaan parikymmentä kahdesta sankosta, joten ihan vielä ei kannata haaveilla omavaraisuudesta, mitä perunoihin tulee. Kypsät perunat sujautin kasteltuihin bambuisiin varrastikkuihin, samoin tein minitomaateille. Halkaisin pitkittäin muutaman chorizon ja leikkasin kurkkua suupalan kokoisiksi paloiksi. Viipaloin palasen halloumia ja taputtelin lihapullataikinaa öljytyin käsin varrastikkujen päälle. Grilli sitten kuumaksi ja kaikki vartaat parilalle, samoin halkaistut chorizot ja halloumit. 

Koska päivän Espanja-panostus oli lähinnä sen pimentonlusikallisen ja chorizon varassa, laitan tähän kuvan yhdestä yksinkertaisesta tapaslaadusta, joita eilen söimme. Niissä oli oliiviöljyllä sipaistulla leipäpalalla minitomaatteja siivuina ja viipale hyvää serranokinkkua. Nuo pikkurillinpään kokoiset tomaatit kasvihuoneen amppelista ovat muuten makeita kuin marjat! En aluksi käsittänyt, että ne tosiaan ovat kypsiä tuon kokoisina.


Päivän Vuelta-etappi päättyi neljäntoista kilometrin nousun jälkeen vuorelle. Pääjoukko hajosi kolarin jälkeen moneen porukkaan. Orica-GreenEdge-tallin Simon Clarke saavutti ammattilaisuransa ensimmäisen etappivoiton. Kolariin joutunut Alejandro Valverde menetti kilpailun johtopaikan Katusha-tallin Joaquin Rodriguezille. Alberto Contador on kokonaiskilpailun kolmantena aivan Chris Froomen kannoilla. 

6 kommenttia:

 1. Näin on, kaikki maistuu hyvälle tikusta syötynä! Olen sisäisesti lapsi ;)

  VastaaPoista
 2. Pitääpä pitkästä aikaa laittaa ruokaa tikkuun, hauska tarjoiluidea ihan arkenakin :)

  VastaaPoista
 3. Heidi: Niin pitää ollakin :D

  annemi: Ja vaikka mitä voi laittaa tikkuun ja jos grillaa, ovat tikut sitten hyviä sytykkeitä, kun seuraavaa nuotiota viritellään!

  VastaaPoista
 4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 5. No niin, pahoittelut "blogihäiriköinnistä", mutta eka kommentti tuli väärän tunnarin kautta.

  Piti siis sanomani, että melkosta itsensä kiduttamista on lueskella ja katsella tällasia, kun itellä on jääkaapissa vaan metvurstipaketti. Hyvältä näyttää ja kuulostaa joka tapauksessa :)

  VastaaPoista
 6. Tero: Noin pieni häiriköinti ei vielä haittaa :D kivat kun olet tullut lukijaksi!

  VastaaPoista