tiistai 7. elokuuta 2012

Ei Julia Childia, ei belgialaista, mutta oululaista!

Keskittymiskykyni on nyt vähän kadoksissa, tämän viikon molemmat teemat ovat hunningolla. Onneksi on vasta tiistai. Ehdin vielä! Mutta perheenjäsenen syntymäpäivä sentään on vähän saanut aikaan vipinää keittiössä, söimme muhevat pihvit päivälliseksi. Siinä on kyllä ruoka, joka on hyvä, kun vaan malttaa pysyä perusasioissa. Kunnon raaka-aine, oikea lämpötila niin lihassa paistamisen alussa, kuin pannullakin, suolaa ja pippuria. Eikä muuta. No olihan sentään vähän muuta, valikoima salaatteja puutarhasta (oi, kuinka nautin sanoa, että puutarhasta), makeita herneenpalkoja ja Kokkeillaan-blogin ideasta mukailtuja täytettyjä tomaatteja. Ostin ihan tätä varten neljä suurta litteäpohjaista tomaattia, joista saisi sisukset kovertamalla hyvät pesät perunatäytteelle. Leikkasin tomaateista kantapuolelta hatun pois ja koversin sisukset pois, jätin tomaatit alassuin valumaan paperin päälle ja kun ne olivat kuivia, ripautin sisuksiin hieman suolakiteitä ja asensin yhden suuren basilikanlehden kuhunkin.

Keitin kymmenkunta pientä uuden sadon siikliperunaa kuorineen kypsiksi. Pilkoin yhden pienen sipulin silpuksi ja kolme jääkaapissa majaillutta pekoniviipaletta niin ikään. Paistoin niitä pannulla hetkisen. Muusasin kypsät perunat kulhossa karkeasti haarukalla ja lisäsin sipulin ja pekonin joukkoon. Mukaan meni myös yksi kananmuna ja noin puoli desiä kermaa sekä iso nippu yrttejä, pikkuisen persiljasuolaa ja paljon karkeaa pippurimurskaa. Sain aikaan maukkaan sattumaisen perunatäytteen, jolle oli käydä kuten Kokkeillaan-keittiössäkin. Maltoin kuitenkin täyttää tomaatit pullolleen ja lopun täytteen lusikoin kolmeen pieneen foliovuokaan. Teki kyllä mieleni syödä kaikki ylimääräinen täyte samantien, mutta maltoin mieleni. Paistoin tomaatteja ja ylijäämävuokia 200 asteessa noin 25 minuuttia, kunnes perunatäyte näytti nätiltä ja tomaattikuori oli aavistuksen pehmennyt. Maistuivat hyviltä pihvin kavereina! Kiitos Kokkeillaan-keittiöön kivasta lisäkevinkistä! Menisi myös illallisruokana, jos ei ihan kaikkein fiineintä tarvitse olla. Voidaan valmistaa etukäteen loppupaistoa vaille ja on muuten täyttävää, yksi iso tomaatti parilla suurella lusikallisella täytettä on kyllä enemmän kuin tarpeeksi.

4 kommenttia:

 1. Täytetyt tomaatit ovat jopa minun, tomaattivammaisen, uusi kesäherkku :)

  Enpä ollut ajatellut että niistä saisi vielä ruokaisempia jos ne täyttäisi perunalla, kiva idea!

  VastaaPoista
 2. annemi: Tämä oli kyllä kiva lisäke ja täytettä voi mielensä mukaan tuunata, vaikka jotain sieniä tai fetaa tai mitä vaan!

  VastaaPoista
 3. Tomaatit ovat siitä mukavia, että täytteeksi tosiaan sopii melkein mikä vain. Minä olen käyttänyt riisiä+pinaattia, sieniä+kasviksia... ja mitä kaikkea. Perunavaihtoehto on ruokaisa!

  VastaaPoista
 4. Kotiharmi: Ihastuin tähän ideaan oikein kunnolla, tänään meillä oli murekkeen kanssa kantarellikastiketta, josta tuli aika paksua, sekin olisi sopinut tomaatin täytteeksi. Minä olin kyllä vähän käänteismartta, en käyttänyt tomaattien sisusta mihinkään, oli melkoisen puiseva keskus ja sitten vain mehua.

  VastaaPoista