torstai 11. toukokuuta 2023

33 sentin pinaattipastaa täydellisenä reissupäivänä


Tänään meillä oli reissun täydellisin päivä tähän asti, mikään ei mennyt vinoon ja saimme roppakaupalla uusia kokemuksia ja nähtävää. Olimme sopineet keskenämme, että säätiedotuksen uhkaukset sadekuuroista toteutuisivat vasta palattuamme kävelyretkeltä Saintesissa. Kävelimme katsomassa roomalaisen kylpylän jämiä, kolmea kirkkoa, amfiteatteria ja riemukaarta. Ostimme leivän ja kun olimme kävelleet takaisin leirille tulivat ensimmäiset sadepisarat. Näin sen pitää mennäkin. 




Iltapäivällä yritimme mennä viiden minuutin kävelymatkan päässä olevaan konjakkitaloon tutustumiskäynnille ja maisteluun, mutta se oli luonnollisesti ferme. Olimme lukeneet nettisivulta huolimattomasti ja myöhemmin iltapäivällä paikka oli auki. Saimme siitä vierailusta yhden loistomuiston. Paikan nimi on Grosperriin, saimme erittäin hyvän englanninkielisen opastuksen ja kolmen tilkan maiston. Ai että oli kivaa.
Päivän italialaisuus oli sitten pinaattipasta, 33 senttiä maksaneet pinaatit Amboisen torilta olivat vielä aivan kunnossa ja tein yksinkertaisen oho-kasvisruokaa-aterian meille käden käänteessä. 


Pinaattipasta

  • 4 dl pientä simpukkapastaa
  • 1 l reippaasti suolattua vettä pastan keittämiseen
  • 1 uuden sadon sipuli silputtuna
  • kourallinen isolehtistä pinaattia saksittuna paloihin
  • loraus oliiviöljyä
  • 1 dl ricottaa
  • 3 rkl kermaa
  • suolaa ja pippuria
  • raastettua parmesaania
  • tuoretta basilikaa

Kuumensin kattilassa veden kiehuvaksi, suolasin sen tymäkästi ja laitoin pienen simpukkapastan kiehumaan, pakkaus antoi kypsymisajaksi 9 minuuttia. Sinä aikana silppusin sipulin ja pinaatit ja sekoitin ricottan ja kerman tasaiseksi seokseksi kupissa. Maustoin ricottakerman suolalla ja pippurilla. Kun pastan keittoaika alkoi olla puolivälissä, laitoin pannulle lorauksen oliiviöljyä ja kuullotin sillä sipuleita pari minuuttia. Lisäsin pannulle silputun pinaatin ja sekoittelin, ripautin päälle hieman suolaa. Kun pasta oli kypsää, kumosin sen siivilään ja kaadoin pastan takaisin kattilaan. Sekoitin pastaan ensin ricottakerman ja sitten sipulin ja pinaatin seoksen. Annoksen päälle ripottelimme raastettua parmesaania, pippuria ja basilikaa. Oli todella hyvä kasvisruoka ja muutenkin erinomaisen nopea ja helppo mobiledinner. 



Giro d’Italiaa emme ehtineet katsoa ollenkaan, mutta Antin lunttauspalvelun mukaan etapin voitti Mads Pedersen ja Andreas Leknessund jatkaa pinkissä. Ehkä huomenna saamme näkymään kisaakin. Tämä päivä oli aivan loistava kävelyineen ja konjakkitalovierailuineen eikä sekään haitannut, että sateen sattuessa olimme juuri leirillä. Huomenna matka jatkuu Fourasiin.  


2 kommenttia:

  1. Kiitos reseptistä 👌 Niin ihania kuvia, että tulee muistot mieleen 🤗

    VastaaPoista