sunnuntai 21. toukokuuta 2023

Muistojen arkistoista – valmisgnoccheja

Sunnuntai Ranskassa on sujunut leppoisasti, lähdimme Noirmoutierin saarelta jo ennen kello yhdeksää emmekä joutuneet mihinkään lomaruuhkiin, joista eilen tv:ssä varoiteltiin. Ajoimme punaisia maksuttomia teitä ja Antti kiersi rattia varmaan kahdessa sadassa kiertoliittymässä. Se on kyllä sanottava, että ranskalainen tapa vilkuttaa vasemmalle ympyrässä kunnes on aikeissa poistua ja sitten vilkuttaa oikealle on oikein toimiva ja informatiivinen. (en tiedä miksi tämä kappale tulee harvemmalla tekstillä kuin muut, varmaan johtuu atk:sta)

Eilen mietimme sitä, minne päin suuntaisimme ja illan kähmyssä lähes sovussa saimme ajatuksen, että mitä jos menisimme Saumuriin. Emmehän ole olleet siellä kuin kolme kertaa alle vuoden aikana ja viimeksi tässä kuussa. Joten sinne siis. Tulimme tuttuakin tutummalle leirialueelle ja koska juuri oli työntekijöiden tuikitärkeä lounastauko, odotimme portilla tunteroisen. Antti meni hyvissä ajoin respan jonoon ja neuvoin unohtamaan tavalliset kohteliaisuudet, kuten naiset ensin ovista jne. Pari naista kuitenkin jyräsi hänet ja etuili jonossa. 


Saumurin leirialue on kyllä kiva, saimme nyt paremman paikan kuin viimeksi ja voimme oman halumme mukaan nauttia joko varjosta tai auringonpaisteesta. Nettiä muka on, muttei sitä ole sen enempää kuin edellisilläkään kerroilla. Pitelen otsaani ranskanpatin varalta. 


Tänään meillä oli päivällisellä sellaista, josta en tässä postauksessa kerro, sen sijaan kerron viime viikon maanantain ateriastamme, silloin oli Giron ensimmäinen lepopäivä. Söimme silloin hauskat kanafileet, jotka näyttävät kuvassa joltain grillatulta ravulta ja lisänä olivat italialaisena effortina kaupan gnocchit. Olivat muuten tosi hyvä einestuotteeksi. Keitin niitä ensin kolmisen minuuttia, kunnes kaikki pallukat kelluivat keitinveden pinnalla ja sitten käytin niitä pannulla voissa ja maustoin timjamilla, suolalla ja pippurilla. Kanassa ei ollut mitään erityistä italialaista, joten en ala sellaisesta höpötellä. 


Huomenna Girossa on toinen lepopäivä. Tästä tuli sairastumisten kolhima Giro, monta kymmentä ajajaa on joutunut keskeyttämään, useat koronan takia. Tänään voittajaksi ajoi Brandon McNulty ja eilen pinkkipaidan itselleen hommannut Bruno Armirail pitään paidan edelleen lepopäivän ylikin. Tiistaina karavaani jatkaa matkaa ja Giron kolmas ja viimeinen viikko alkaa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti