tiistai 23. toukokuuta 2023

Lihapullia ja spaghettia

Tällä leirialueella on jopa komposti, joten sinne päätyivät nämä.

Tänään alkoi Giron viimeinen viikko, sunnuntaina kisa päättyy ja voimme ruksata tämän vuoden Italia-haasteen läpikäydyksi. Meillä oli tonttipäivä, kävimme vain jännittävällä ostosmatkalla Lidlissä ja sitten katsoimme tabletilta raatelevaa vuorietappia monta kymmentä kilometriä. Kuukausi lähenee loppuaan ja kohta saamme seuraavan kuukauden mobiilidatat käyttöömme. 


Päivän ruokana oli spaghettia ja lihapullakastiketta. Aivan tarkalleen ottaen söimme sitä kyllä eilen, vaikka oli lepopäivä. Syödä kumminkin piti, eikä se nyt niin nokonuukaa ole, ettei tämän päivän ruoasta sittenkaan ole kyse. Olin valinnut sunnuntaina marketista meille valmiiksi pyöriteltyjä lihapullia ja tuumin, että varmaan meillä löytyy ainekset tomaattisen kastikkeeseen. Olisin voinut ostaa purkin valmista kastikettakin, mutta onneksi en ostanut, sillä kastike onnistui todella hyvin ja erittäin vähistä aineksista. 


Tomaattinen lihapullakastike spaghetti

 • 1 sipuli
 • 1 porkkana
 • 1 rkl oliiviöljyä
 • 1 pieni tetra tomaattimurskaa
 • 1 dl punaviiniä
 • 1 rkl tomaattipyrettä
 • suolaa ja pippuria
 • kuivattua basilikaa
 • 15 raakaa lihapullaa
 • tuoretta basilikaa ja lehtipersiljaa
 • raastettua parmesaania

Kuorin porkkanan ja sipulin ja silppusin ne. Kuullotin niitä kattilassa oliiviöljyssä kymmenisen minuuttia miedolla lämmöllä. Lisäsin mukaan punaviinin, tomaattimurskan ja -pyreen, kuivattua basilikaa ja hieman suolaa ja pippuria. En muistanut tarkastella lihapullapakkausta, että onko pullissa suolaa ja muita mausteita. Oli niissä varmaan. 


Keittelin sitten kastikepohjaa vartin verran ja nostelin raa’at lihapullat kastikkeeseen, arvelin ettei pintapaistaminen ole tarpeen. Lihapullat kypsyivät hyvin kastikkeessa, josta tuli mukavan sakeaa ja maistuvaa. Pippuria lisäsimme annoksiin vielä, mutta suolaa ei tarvittu. Spaghettia tuli vähän liian paljon, mutta saimmepa kunnolla vatsat täyteen. Annoksiin raastoimme vielä vähän parmesaania pinnalle. Tänään siis Girossa ajettiin vuorilla ja olikin todella jännittävä etappi, olin toiveikas, että Primoz Roglic jo ottaisi voiton, muttei hänellä ollut tänään jalkoja tarpeeksi. Voiton vei João Almeida ja toisena maaliviivan ylitti Geraint Thomas, hän otti pinkin paidan takaisin itselleen ja jatkaa siinä huomenna. Primoz Roglic jäi jonkun verran, muttei hänenkään pelinsä ole vielä pelattu. 


Luin netistä, että kisan keskeyttämään joutunutta Remco Evenepoulia ei nähdä tämän vuoden muissa suurissa ympäriajoissa. Katsotaan, että koronasta toipumisaika Touriin nähden on liian lyhyt, eikä hänen ole järkevää lähteä Vueltaan, sillä hän voitti sen viime vuonna ja jostain syystä uusinnan kokeileminen ei sovi joko hänen tai tallin suunnitelmiin. Toinen uutinen on se, että ikiaikainen suosikkini Mark Cavendish lopettaa uransa, tämä on viimeinen Giro, jonka hän ajaa. Ilmeisesti hän kuitenkin ajaa kauden loppuun Astanassa, mikä ei ole tainnut olla kovin hyvä talli hänelle, muttei parempaakaan ollut tarjolla. 


Eilen kävimme panssarivaunumuseossa, joka oli hämmästyksekseni kiinnostava paikka. 

PS. tänään söimme pizzaa, Antti haki samasta paikasta kuin pari viikkoa sitten, olivat niin hyvät pizzat, ettemme voineet vastustaa kiusausta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti