sunnuntai 7. toukokuuta 2023

Herneitä ja pancettaa


Siirryimme tänään Amboisesta Saumuriin, edelleen siis viime vuoden reissuja vastakarvaan. Kävimme katsomassa myös Antin linnaa, eli pahan tulipalon jälkeen autioitunutta Mothe-Chandeniersin linnaa, jonka joukkorahoitukseen Antti osallistui muutama vuosi sitten. Linnaa ei ole tarkoituskaan koittaa korjata ennalleen, mutta monenlaista puuhaa siellä nytkin näkyi. 

Meillä on melkein aina CampaAdrian pienessä pakastimessa pussi herneitä. Yleensä se on minusta liian suuri pussi, mutta kyllä se siitä käyttämällä kuluu. Tämän päivän aterialla meillä oli herneitä pancettan kanssa ja tämä toimi sivukkeena kanalle, jota oli toiselta aterialta tähteenä. 

Herneitä ja pancettaa

  • 2 dl pakasteherneitä
  • 1 rkl voita
  • 100 g pieniä pancettasuikaleita
  • suolaa ja pippuria
Kiehautin jäiset herneet suolalla maustetussa vedessä ja valutin ne lävikössä. Sulatin pannulla voinokareen ja lisäsin kuumalle pannulle pancettan. Paistelin kinkkusuikaleita, kunnes ne olivat kypsiä ja rapeita. Lisäsin mukaan herneet, sekoittelin ja maustoin pippurilla. Giro d'Italian toinen etappi olikin jo oikea koitos, 202 km mittainen tasamaan etappi. Ehdin kurkata aivan viimeisen kilometrin ja voittajaksi ajoi Jonathan Milan, josta en ole koskaan kuullutkaan. Mutta ehkä nyt nimi jää mieleen, tämä oli hänen toinen voittonsa tällä kaudella ja neljäs uralla. Kokonaiskilpailua johtaa edelleen Remco Evenepoul. 


Nyt pysähdymme Saumuriin muutamaksi päiväksi, tuttu leirialue on heräilemässä kesään, uima-allaskin on auki ja siellä on jopa vettä!  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti